Nový iMac s Apple Silicon už v prvom polroku 2021?

Premiéra custom procesorov Apple v iMacu je podľa nových informácií naplánovaná na prvú polovicu budúceho roku.

Nielen desktop

O chystanom iMacu informoval The China Times. Novinka bude prvým desktopom od Apple s procesorom A14T “Mt. Jade” na ARM architektúre. Čip bude doplnený aj in-house grafikou “Lifuka”. Oba komponenty produkuje TSMC 5 nanometrovým procesom.

Paralelne s týmto sa pripravuje aj čip A14X “Tonga” pre MacBook, ktorý takisto bude z línie Apple Silicon. Tohto zariadenia by sme sa mali dočkať ešte do konca tento rok a podľa niektorých zdrojov ponúkne 12 palcovú obrazovku a výrazne odľahčenú konštrukciu.

Renomovaný analytik Ming-Chi Kuo dávnejšie prišiel s prognózou, že prvé Apple počítače s ARM procesormi budú 13,3 palcový MacBook Pro a 24 palcový iMac s novým dizjanom a dátum predstavenia na rozhraní rokov 2020-2021.

iPhone ako odrazový mostík

Čerstvý report od The China Times spomína už aj novú sériu čipov s označením A15. Tie sa objavia iPhone 13 a podobne ako v prípade súčasnej generácie A14, budú slúžiť ako základ pre vývoj ďalších ARM čipov pre neskoršie Macy.

Je možné, že Apple príde s novým eventom zameranom na ARM ešte tento mesiac. Niektoré zdroje spomínajú ako možný termín 17. november.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.