Nová Apple Pencil by mohla naberať farby z reálneho prostredia

Namiešame si v budúcnosti farby nášho okolia?

Nová technológia, ktorú Apple testuje, by mohla umožňovať stylusu výber farebných odtieňov zo sveta okolo nás. Tie by následne bolo možné používať v digitálnom prostredí pri tvorbe vizuálnych diel. Tak celý proces v skratke popisuje text k novému patentu, ktorý si Cupertino nechalo registrovať.

Ceruzka by mala disponovať senzormi, ktoré by boli schopné merať svetelnosť pre viaceré farebné kanály a na základe toho detekovať a naberať farby z objektov a prostredia.

Senzory by mohli byť umiestnené buď na konci stylusu alebo v špičke. K tej možno bude pripojený aj svetelný zdroj, ktorý má uľahčiť detekciu farieb.

V praxi by takáto technológia umožnila tvorbu napríklad fotorealistických digitálnych malieb alebo miešanie unikátnych odtieňov. Ako bolo spomenuté vyššie, tieto “reálne” farby by následne putovali do paliet v programoch a mohli byť aplikované aj pre brushe.

Vylúčená nie je ani možnosť využívať novú funkciu na kalibrovanie displejov, tlačiarní, ale aj tvorbu vzoriek pre bytový dizajn alebo meranie týkajúce sa zdravia. Z pôvodného stylusu by sa tak mohol stať o niečo všestrannejší nástroj.

Ako to už s Apple patentmi býva, časť z nich ostáva navždy na papieri. Uvidíme, ako to dopadne v prípade tohto.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.