Mercedes spúšťa súkromný car sharing

Automobilka ponúka majiteľom nových modelov jednoduchú a bezpečnú možnosť ako zdieľať vozidlo s rodinou či priateľmi.

Zdieľanie auta bez starostí

Stačí k tomu smartfón s aplikáciou Mercedes me Car Sharing a automobil, ktorý je kompatibilný s touto technológiou a má z výroby pripravený pre súkromné zdieľanie. Následne je možné takéto auto zdieľať na diaľku pomocou telefónu.

Vďaka novej možnosti tak nemusíte riešiť posúvanie kľúčov od majiteľa k ďalším členom rodiny či priateľom, dohadovať, kde a kedy si ich prevezmete, alebo si za príplatok objednávať ďalšie kľúče od predajcu.

Technológia car sharingu je dostupná pre všetky osobné modely značky okrem Triedy G, v prípade, že si budúci majiteľ k nim objedná Predpríprava pre zdieľanie auta (v rámci výbavy označenú ako 20U). Potom už stačí bežný smartfón a bezplatná aplikácia

     

Ako to funguje

Majiteľ vozidla potrebuje vlastný účet na platforme Mercedes me, ktorá je dostupná na www.mercedes.me alebo ako aplikácia pre iPhone alebo Android. Najprv svoje auto prepojí s týmto účtom a aktivuje službu Car Sharing. Následne pridá človeka, ktorý si auto bude požičiavať, ako ďalšieho používateľa. Obidvaja potrebujú mať nainštalovanú spomínanú apku. Majiteľ si zaregistruje kľúč od vozidla pre zdieľanie, uloží ho do odkladacej schránky vo vozidle a druhým kľúčom ho zamkne. 

V aplikácii je teraz možné automobil zdieľať. Spolupoužívatelia môžu odteraz posielať majiteľov požiadavky v vypožičaniu.

zdroj: Mercedes-Benz

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.