Low Power Mode: funkcia, ktorú by používatelia radi videli

Info o plánovanom Pro režime, ktorý sa má objaviť v aktualizácii macOS Catalina, sa objavilo iba nedávno. Už teraz však viacerí žiadajú Apple, aby priniesol aj opačnú možnosť.

Funkcia je pritom na iPhonoch dostupná od čias iOS 9. V praxi umožňuje znížiť množstvo energie potrebnej na chod zariadenia, čo je užitočné vo chvíľach, kedy batérii už veľa percent neostáva.

Developer Marco Arment dokonca prišiel s návrhom vlastného riešenia, ktoré využíva aplikáciu Turbo Boost Switcher. Tá umožňuje deaktivovať Intel Turbo Boost. Vďaka tomu sa Armentovi podarilo na 16 palcovom MacBook Pro zvýšiť výdrž batérie o 30 až 50 percent.

Aj po redukcii výkonu sa podľa vývojára MacBook naďalej prejavoval dostatočne svižne a bez problémov si poradil so všetkým, čo Arment na zariadení robil (vrátane náročných operácií v Xcode). Znie to fajn, ale má to jeden háčik. Ako Marco Arment dodáva, aplikácia, ktorá umožňuje vypnúť Turbo Boost pravdepodobne nebude kompatibilná s ďalšími verziami macOS.

Ostáva teda na Apple, aby prišiel s vlastným riešením a ponúkol túto možnosť natívne v rámci svojho systému.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.