Koniec dohadom – Apple potvrdil neskorší príchod iPhone 12

Popri prezentácii ekonomických výsledkov za uplynulý štvrťrok prišla aj odpoveď na otázku, ktorá zaujíma mnohých.

Apple očakáva, že tohtoročné predstavenie novej generácie jeho smartfónu sa bude konať o niečo neskôr. Potvrdil to šéf ekonomického oddelenia značky Luca Maestri.

CFO Apple oznámil, že oproti minulým rokom, kedy boli iPhony dostupné koncom septembra, sa tento rok treba pripraviť na niekoľkotýždňový posun.

Oficiálnemu vyhláseniu predchádzali v uplynulom období prognózy z viacerých strán. Všetky hovorili o určitom zdržaní, ktoré spôsobí, že iPhone 12 nebude k dispozícii v tradičnom jesennom termíne. Aj tu sa názory na to, ako to nakoniec dopadne, rôznili. Niektorí očakávali čiastočné či úplne predstavenie kompletného lineupu, s tým, že niektoré (pravdepodobne high-end) modely budú k dispozícii o čosi neskôr. Iní hovorili o presune celej prezentácie na október.

Najčerstvejším a najhodnovernejším vyjadrením, ktoré tieto hypotézy podporilo, bolo to od Qualcommu. Dodávateľ hardvérových komponentov pre množstvo značiek naznačil, že jeden z jeho kľúčových 5G partnerov očakáva oneskorenie v prípade novej generácie smartfónov. Tým partnerom nebude pravdepodobne nik iný ako Cupertino.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť