iPhone 5c je oficiálne vintage

Prvý pestrofarebný iPhone sa tak pripojil k zoznamu produktov, ktoré sa už dlhší čas nepredávajú.

V praxi to znamená, že technická podpora pre tento model bude odteraz obmedzená. Medzi vintage zariadenia sa produkt zaradí, keď nie je v ponuke viac ako 5 rokov. Pravidlo je rovnaké či už ide o iPhone, iPad, Mac alebo iné z Apple výrobkov.

iPhone 5c značka predstavila pred siedmimi rokmi. Smartfón s 4-palcovou uhlopriečkou bol cenovo dostupnejšou verziou iPhonu 5. Disponoval čipom A6 a 8 megapixelovým zadným fotoaparátom. Telo zariadenia bolo z lesklého plastu, zákazníci si mohli vybrať celkovo z piatich farieb.

Produkty zo zoznamu vintage sa neskôr presúvajú na zoznam “zastaralých”. iPhone 5c čaká tento osud o dva roky, čím sa oficiálne skončí celková autorizovaná technická podpora pre tento Apple telefón.

Zaujímavosťou je, že iPhone 5s, ktorý Apple predstavil v rovnaký deň, ešte na vintage zoznam nepatrí. Je to vďaka tomu, že 5s sa predával dlhšie.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.