Haptic Touch na novom iPhone SE pri notifikáciách nefunguje. A pravdepodobne nejde o bug

Prví majitelia nového Apple smartfónu sa už stihli posťažovať na nefunkčnosť Haptic Touch pri interakcii s upozorneniami. O to väčšie prekvapenie vyvolala odpoveď.

Bez podpory v systéme

Keď vezmete do ruky nedávno predstaveného nástupcu pôvodného SE a dlho stlačíte konkrétnu notifikáciu (či už v centre upozornení alebo na zamknutej obrazovke), nič sa nestane. Presnejšie, nezobrazia sa vám rozšírené možnosti, na aké sme zvyknutí na novších iPhonoch.

Ide tak o prvé zariadenie s Haptic Touch (ktorý nahradil predošlý 3D Touch), ktorý nie je kompletne implementovaný do operačného systému v zariadení.

iPhone 8, s ktorým má iPhone SE spoločný dizajn aj niektoré komponenty, pre porovnanie túto funkciu podporuje, i keď ju zabezpečuje cez starší 3D Touch.

Zámer?

Podľa čerstvých informácií z Apple Support to však vyzerá, že nejde o chybu, ktorú sa Apple chystá čoskoro odstrániť aktualizáciou iOS – žiadny update vraj nie je na obzore. Niektorí sa na margo spoľahlivosti informácií od zákazníckej podpory však vyjadrujú skepticky. Ostáva teda počkať, ako sa situácia vyvinie.

Zatiaľ je jednou z možností, ako chýbajúce možnosti predsa len do určitej miery suplovať, slide notifikácie doľava, kedy sa zobrazí možnosť View. Nie ideálne, ale aspoň niečo.

Čo hovoríte na nefungujúci Haptic Touch pri notifikáciách v novom iPhone SE? Odradila by vás takáto vec od kúpy?

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.