Google Play Music končí, nahradí ho YouTube Music

Google Play Music
Užívateľom sa odporúča presunúť obsah do YouTube Music.

Občas, keď sledujem dianie v spoločnosti Google, mám pocit, že pravá ruka nevie, čo robí ľavá. Dalo by sa to aplikovať na viaceré neúspešné pokusy konkurovať službe FaceTime od Applu alebo dvojici hudobných služieb, ktoré Google posledných pár rokov prevádzkoval.

Google Play Music nie je vo svete Androidu žiadnou novinkou, platforma s hudobným obchodom bola spustená v roku 2011. Už o dva roky neskôr, v dobe, kedy sa špekulovalo o možnom spustení hudobnej streamovacej služby Apple Music, bolo uvedené predplatné členstvo Play Music All-Access. Už v tej dobe stálo 10 dolárov mesačne, na našom trhu potom o niečo menej.

Iná divízia Googlu však začala o niečo neskôr prevádzkovať vlastnú hudobnú službu, ktorá nesie názov YouTube Music. Služba stojí 5,99€ mesačne a užívatelia môžu vďaka predplatnému počúvať hudbu z YouTube na zamknutej obrazovke a dokonca si ju sťahovať offline. Ako tento model, tak skutočnosť, že divízia YouTube tlačí do marketingu viac, sú dnes dôvodom, prečo Google Play Music končí.

Alphabet Inc., konglomerát firiem na čele s Google, oznámil že v priebehu roka ukončí túto službu a odporúča užívateľom, aby presunuli zakúpenú hudbu a predplatnú knižnicu do YouTube Music. Firma tiež zverejnila na YouTube návod, ako to spraviť. “Užívatelia môžu zatiaľ pristupovať k obom službám. Chceme zaistiť, aby všetci mali dostatok času na presun svojho obsahu a zvykli si na YouTube Music, takže dávame užívateľom s dostatočným predstihom vedieť, že ešte tento rok stratia prístup k službe Google Play Music.”

Obsah je možné presunúť v tomto odkaze. Samozrejme je treba mať účet Google. Predplatiteľom služby All-Access, respektíve Google Play Music Unlimited, sa členstvo automaticky zmení na YouTube Music Premium alebo YouTube Premium. Užívatelia, ktorí si cez Google Play Music počúvali podcasty, majú začať používať službu Google Podcasts.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.