Budúci rok má byť rokom ARM Macov, USB4 bude nasledovať

Sľubuje to renomovaný analytik Ming-Chi Kuo, ktorý vo svojom reporte hovorí o niekoľkých zariadeniach s ARM procesormi.

V texte sa spomína predstavenie viacerých MacBookov a Macov vybavených procesormi s ARM architektúrou, ktoré si bude Apple dizajnovať in-house. To by podľa analytika malo zmeniť pomer na miskách váh a dať Apple výraznú výhodu nad konkurenciu, keďže by nemusel spoliehať na Intel komponenty. Takisto by takto navrhnuté procesory mali byť lacnejšie až o 60% a hardvérovo viac odlišovať Mac od Windows platformy.

V súvislosti s ARM procesormi sme v minulosti písali o informáciách od Jeana-Louisa Gasséeho. Ten v Apple pôsobil vo výkonnej funkcii deväť rokov a optimizmus ohľadom možnosti skorej implementácie ARM architektúry zdieľa. Spomenul dokonca aj konkrétny startup Ampere Computing, ktorý podľa neho už teraz môže konkurovať Intelu.

Okrem ARM Macov sa v reporte spomína aj USB4, ktorého implementovanie do Apple produktov odhaduje Ming-Chi Kuo na rok 2022. Technológia založená na Thunderbolt 3 ponúka prenosové rýchlosti dát až to 40 Gb/s, čo je dvojnásobok najnovšieho USB 3.2 2×2. Rozhranie takisto podporuje až dva 4K displeje či jeden 5K displej.

USB4 spája Thunderbolt a USB protokoly, čím Intel sleduje cieľ sprístupniť technológiu na princípe royalty-free. To by mohlo okrem iného priniesť aj väčšiu dostupnosť Thunderbolt príslušenstva ako docky či eGPU, ktoré by boli zároveň aj cenovo výhodnejšie.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.