Black Lives Matter už vidno aj na Apple Mapách

Nápis, ktorý dala radnica namaľovať na ulicu neďaleko Bieleho domu, uvidíte aj pri pohľade cez satelitný náhľad v apke.

V rámci gesta solidarity Apple aktualizoval snímky tejto ulice, ktorá po novom prezentuje výrazný nápis s heslom Black Lives Matter. Ten dala vytvoriť starostka D.C. Muriel Bowser, ktorá zároveň vyjadrila nesúhlas s vojenskou reakciou na nedávne protesty.

Farba ešte poriadne nestihla zachnúť a Apple preniesol novú podobu ulice do svojej navigačnej apky. Obvykle pritom aktualizácia a implementovanie nových satelitných záberov nejaký čas trvá a tak možno v mapách od Apple či Google vidieť aj niekoľko rokov staré snímky.

Aktualizované bolo aj označenie ulice, ktorá sa po novom volá Black Lives Matter Plaza. Rovnako postupoval aj Google, update satelitných snímok však zatiaľ nestihol.

Apple sa aj predtým vyjadrilo k situácii či inak zapojilo – či už ide o list Tima Cooka, Blackout Tuesday iniciatíve na Apple Music či bezplatným sprístupnením výberu filmov na Apple TV, ktoré hovoria o rasovej nespravodlivosti v USA.

Ulicu si môžete pozrieť na Apple Maps.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.