Automatické zrušenie nevyužívaného Netflixu? Čoskoro realita

Nová možnosť automatickej deaktivácie účtu, ktorý nevyužívate, by mala byť onedhlo dostupná.

Ako to funguje

Najprv vám Netflix pošle e-mail, či máte stále záujem o váš účet. Ak naň nezareagujete, platforma neaktívne konto sama zruší.

Treba však počítať s naozaj dlhou dobou, počas ktorej nebudete na Netflixe nič sledovať. Streamovacia služba sa vám ozve, ak ste nový používateľ, ktorý rok nič nepozeral, aby si potvrdila, že máte o členstvo stále záujem. Podobne je to aj v prípade ľudí, ktorí od nejakého času prestanú Netflix využívať. Tu je potrebná doba dva roky.

Dobrý, ale nedotiahnutý úmysel

Celkom vzdialené časové horizonty nie sú náhodné. Logicky sa tak nová možnosť dotkne iba minima účtov. Podľa Netflixu ide zhruba o menej ako pol percenta jeho divákov. Celkovo má aktuálne platforma  vyše 180 miliónov používateľov.

Proklientský prístup a zaujímanie sa o to, či ľudia reálne služby využívajú, je fajn zámerom. Mohli by sa ním inšpirovať aj iné platformy fungujúce na princípe s automaticky obnovovaným predplatným.

Naozaj ústretové by však boli kratšie lehoty. Štvrť alebo polroka dáva oveľa viac zmysel ako rok či nebodaj dva. Ak je naozaj zámerom Netflixu šetriť ľuďom peniaze za niečo, čo ani nevyužívajú, a nie iba na prvý pohľad pekné PR.

zdroj: The Next Web

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.