Apple Watch čoskoro siahne na 100 miliónov predaných kusov

Smart hodinky od Apple neohrozene kraľujú svojmu segmentu a aj napriek slabším predajom v poslednom kvartáli idú za novým rekordom.

Prvý štvrťrok 2020 značka uzavrela s približne 5,2 miliónmi kusov, ktoré sa celosvetovo predali. Ostatných konkurentov ako Samsung, Huawei či Fitbit nechali Apple Watch ďaleko vzadu. Canalys nedávno realizoval prieskum, ktorý ponúka pohľad na rozdelenie trhu pokiaľ ide o smart hodinky.

V Európe a Severnej Amerike to podľa analytikov bolo slabšie – najmä kvôli tomu, že mnoho Apple zákazníkov sa teraz zameralo na AirPods, ktoré sú novým must-have doplnkom k ostatným Apple produktom. Objem predaných Apple Watch tak klesol medziročne o 13%, no ako sme spomenuli vyššie, stále je to objem, ktorý ostatné značky dosiahnu iba ťažko.

Tu je celkový prehľad podielov predaných kusov za prvý kvartál 2020:

Canalys ďalej odhaduje, že hranicu 100 miliónov predaných zariadení sa Apple Watch podarí prekonať v horizonte niekoľkých mesiacov, iba päť rokov od ich predstavenia.

zdroj: Canalys

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.