Apple vydal prvú beta verziu macOS Catalina 10.15.4 pre beta testerov

Apple včera uvoľnil prvú beta verziu nadchádzajúceho macOS Catalina 10.15.4 pre verejných beta testerov. Verejná beta verzia prichádza už po piatich dňoch od vydania prvej beta verzie pre developerov. 

Aktualizácia macOS Catalina 10.15.4 predstavuje Screen Time Communication limit, funkciu, ktorú poznáme z iPhonov, predstavenú spolu s iOS 13.3. Táto funkcia umožňuje rodičom obmedziť koho ich deti kontaktujú a v akom čase môžu deti používať komunikačné aplikácie.

Novinkou je aj funkcia prístupnosti, ktorá umožňuje ovládať kurzor myši pomocou pohybov hlavy a vstavanej kamery v Macu.

Nová aktualizácia obsahuje aj referencie na nové AMD procesory, čo vedie k domnienke, že Apple pracuje na nových Macoch s AMD procesormi. Táto informácia zatiaľ nie je potvrdená a jedná o čistú špekuláciu, či Apple pracuje na takýchto Macoch alebo sa jedná iba o interné testovanie.

Pre tých, ktorí chcú byť členmi beta testovania sa môžu registrovať na stránkach Apple, čím získajú prístup k beta verziám iOS, macOS a tvOS. Opäť upozorňujeme, že beta verzie sú nestabilné a môžu obsahovať chyby, ktoré môžu mať za následok nesprávne fungovanie zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.