Apple TV+ dosiahlo 10 miliónov predplatiteľov a chce konkurovať Netflixu

Spoločnosť sa rozhodla pre nákup televíznych a filmových titulov za účelom rozšírenia svojej ponuky.

Zmeny na obzore

Jedným z rozdielov medzi Apple TV+ a ostatnými streamovacími službami je výrazné zameranie sa na pôvodnú tvorbu bez katalógu ďalších formátov z externých produkcií.

Videoplatforma aktuálne ponúka na výber zhruba tridsiatku tzv. originals, titulov, ktoré vznikli na objednávku Apple TV+. Zoznam týchto programov sa postupne rozširuje každý mesiac o novinky rôznych žánrov. Práve vyššie popísaná filozofia Cupertina pri tvorbe programovej skladby by sa ale mala čoskoro zmeniť

Koniec originals only?

Bloomberg nedávno informoval, že Apple sa vybralo na nákupy práv do Hollywoodu, kde sa sústredí na staršie seriály a filmy.

Mohlo by to znamenať, že značka má v pláne rozšíriť svoju ponuku aj o známe klasiky a tým logicky zväčšiť svoj zásah smerom k divákom. Vo februári dosiahla Apple TV+ 10 miliónov predplatiteľov, má to však jedno ale. Veľká časť z nich patrí do skupiny ľudí, ktorí majú službu aktivovanú na jeden rok bezplatne – vďaka kúpe nového Apple zariadenia. Bloomberg navyše dodáva, že aktívne stream sleduje len polovica z nich.

Obsah na dva víkendy

Ďalším dôvodom okrem motivácie zväčšovať svoju divácku základňu cez pestrejšiu ponuku obsahu (aj za cenu obetovania originals only konceptu), môže byť súčasná situácia. Podobne ako mnoho iných, aj výrobné štáby filmov a seriálov v súčasnosti prepisujú kalendáre a posúvajú pôvodné termíny na neskôr.

Prísun nových častí, sérií či filmov tak bude o niečo pomalší ako za normálnych okolností. Obsahu v ponuke služby je navyše málo, respektíve výrazne menej ako v prípade konkurencie. Vybudovať si dostatočne pestrú a rozsiahlu knižnicu vlastných programov by Apple mohlo podľa odhadov trvať dva až tri roky.  Zatiaľ by mohla prísť vhod záloha práve v podobe externých formátov z Hollywoodu.

zdroj: Bloomberg

komentár
  1. Apple konkurovat netflixu s nakupmi este za kazdy film ?! Sklamanie dna toto. Chvalia sa platiacimi zakaznikmi, ale ku kazdemu nakupu davaju členstvo na rok zadarmo. Takze kazdy co si kupi se bude nadsene kukat na tych 5 filmov a dva seroše a poom na to zabudne a o rok bude cvakat 5 eur za nič 😅 uplne žallstna služba. A to som big-fan 😅

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.