Apple testuje odolnejší displej pre skladacie zariadenia

Nový patent, ktorý si všimol Patently Apple, dokumentuje vývoj technológie pre vyššiu odolnosť obrazovky proti praskaniu či škrabancom.

Patent zahŕňa informácie o zaoblenom displeji s možnosťou skladania a o ochrannej vrstve, ktorá má zabrániť praskaniu. Zdá sa teda, že Apple sa chce poučiť z chýb konkurencie – konkrétne Samsungu a jeho sklápacích zariadení, ktoré sprevádzajú podobné problémy.

V praxi by mala ochranná vrstva vypĺňať mikropraskliny, ktoré sa pri sklápaní tvoria a tým zamedziť tým viditeľným prasklinám. Vrstva by mala byť umiestnená priamo na povrch displeja a podľa patentu má disponovať dostatočnou tvrdosťou za účelom vonkajšej ochrany na povrchu zariadenia. Týmto spôsobom by sa v budúcnosti mohlo predísť aj ďalším poškodeniam ako sú napríklad škrabance.

Napriek tomu, že skladacie iPhony rozhodne nie sú medzi kandidátmi na novinky najbližšieho obdobia, táto technológia je pod drobnohľadom Apple už dlho. Pred pár mesiacmi si Apple objednal veľké množstvo skladacích displejov Samsungu za účelom testovania.

zdroj: Patently Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.