Apple ruší účasť na SXSW 2020

Obavy zo šírenia koronavírusu sa začínajú prejavovať aj na účasti Applu na rôznych podujatiach. Spoločnosť najčerstvejšie oznámila, že sa nezúčastní festivalu SXSW 2020 práve kvôli obavám z vírusu Covid-19. Apple mal pôvodne na tomto festivale odpremiérovať trojicu projektov pre svoju službu Apple TV+.

Trojica projektov, ktoré mali zažiť premiéru na filmovom festivale, sú Beastie Boys StoryCentral ParkHome. Rovnako tak bola zrušená panelová diskusia s tvorcami kritikmi oceňovaného seriálu Little America, Kumaila Nanjianiho a Emily V. Gordon.

Beastie Boys Story

Dokumentárny film od režiséra a “starého otca” kapely, Spikea Jonzeho, vyrozpráva príbeh populárnej hip-hopovej kapely 80. rokov priamo z pohľadu jej členov, Adama “Ad-Rock” Horovitza a Mikea “Mike D” Diamonda. Dokumentárny seriál priblíži aj pretrvávajúce kamarátstvo členov kapely.

Central Park

Animovaný seriál z dielne TV+ sleduje príbeh rodiny, pre ktorú je starostlivosť o park priorita číslo jedna. Zelené srdce Manhattanu je však v ohrození a v snahe zachrániť ho pred developermi rodina spojí sily s priateľmi. Príde New York o svoju ikonu len kvôli pár luxusným apartmánom?

Za projektom stojí animátorka Loren Bouchard, výkonná producentka Nora Smith a veľkú rolu v produkcii má aj Josh Gad, ktorý v minulosti stvárnil Steva Wozniaka vo filme jObs (v hlavnej roli Ashton Kutcher). Gad tiež dabuje jednu z postáv v seriále. Okrem neho účinkujú Leslie Odom Jr., Tituss Burgess, Kristen Bell, Stanley Tucci, Daveed Diggs a Kathryn Hahn.

Apple TV Central Park

Home

Posledným projektom, ktorý mal zažiť premiéru na SXSW, bol dokumentárny seriál Home, ktorý nás má oboznámiť s najinovatívnejšími a najoriginálnejšími domami na svete. Seriál sa nezameria len na to, ako tieto obydlia vyzerajú, ale priblíži myslenie vizionárov, ktorí za nimi stoja.

Apple TV Home Docuseries

Čo bude ďalej?

Keďže Apple zrušil svoju účasť na festivale, ostáva otázkou, kedy nakoniec tieto projekty zažijú premiéru. A či vôbec zažijú plánovanú premiéru na striebornom plátne, alebo sa ich Apple rozhodne po vzore iných projektov rovno uviesť do služby. V konečnom dôsledku, projekty mali byť pridané do služby len pár dní po plánovanej premiére.

Pokiaľ ide o SXSW 2020, festival sa má konať od 13. do 22. marca aj napriek tomu, že účasť zrušilo viacero firiem a vystavovateľov vrátane velikánov ako sú Amazon Studios, Facebook, Intel, TikTok alebo Twitter.

Zdroj: Variety.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.