Apple objednáva produkciu iPadu s mini-LED

Podľa nových informácií od dodávateľov komponentov sa výroba nových modelov Apple tabletu rozbehne už čoskoro.

Správu priniesol čínsky portál UDN, ktorý hovorí, že Apple má nového partnera pre mini-LED. Je ním Innolux Mini LED. Spoločnosť už Apple dodala vzorky, ktoré značka schválila a teraz sa pripravuje na produkovanie displejov pre iPad Pro. Toho by sme sa mali dočkať v druhej polovici roku.

Pre Innolux je to prvá zákazka, ktorú bude pre Apple robiť. Čerstvý dodávateľ mini-LED vo veľkej miere investoval do výskumu a vývoja, aby súťaž vyhral.

Pokiaľ ide o samotnú technológiu, mini-LED nie je totožná s microLED (tá bude mať premiéru v Apple Watch). Mini-LED predstavuje nový spôsob podsvietenia pre LCD panely, ktoré sú prítomné okrem iPadov aj v MacBookoch.

Hlavnými benefitmi sú výrazne vyšší jas v porovnaní s OLED a zároveň kompaktnosť. V praxi by tak mali nové iPady aj vďak nim byť opäť o niečo tenšie a ľahšie. Ako by sa dalo predpokladať, takáto technológia nie je lacná. Preto sa pravdepodobne objaví skôr v modeloch z vyššej triedy.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.