Apple minulý mesiac prekonal miliardu iPhonov

Počet aktívnych zariadení tak pokoril túto novú hranicu.

Spoľahlivý zdroj

Vyplýva to z informácií Neila Cybarta, ktorý Apple monitoruje dlhodobo a má za sebou spoľahlivú históriu prognóz a odhadov. Miliarda kusov podľa Neila nie je konečnou stanicou – predaje podľa neho zatiaľ nedosiahli úplný vrchol.

Produkt, ktorý Apple predstavil pred vyše dekádou tak dnes používa neuveriteľné množstvo ľudí po celom svete a iPhone ostáva najobľúbenejším smartfónom, ktorý dlhodobo kraľuje predajnosti.

Android nie je všetko

Apple od určitého času nezverejňuje konkrétne čísla, no nie je to preto, že by mali klesajúci trend, ako sa niektorí domnievajú. Podľa Cybarta Cupertino prestalo publikovať štvrťročné objemy predaných kusov, pretože dáta neprezentovali komplexný pohľad, kde napríklad dlhší interval medzi upgradom na nový model mohol evokovať dojem klesajúcich čísiel a skresľovať celkovú situáciu.

Zároveň uviedol, že aj keď na palubu Apple každoročne preskočí od 20 do 30 miliónov Android používateľov, predajom stále kraľujú majitelia starších modelov iPhonu, ktorý sa rozhodnú pre upgrade. V roku 2020 to napríklad bol historicky najnižší objem – približne 20% z celkového predaja mali na svedomí ľudia z Android platformy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.