Apple chystá balíky svojich služieb

Podľa kódu iOS 13.5.5 to vyzerá, že v Cupertine sa aktuálne pracuje na riešení, ktoré ponúkne viacero z tzv. Apple Services v jednom balíku.

Hudba, televízia aj správy

Používatelia by tak mohli v budúcnosti prijímať obsah z platforiem ako Apple TV+, Apple Music či Apple News+ v rámci jedného predplatného. iOS doslova spomína bundle offerbundle subscription. Verzia 13.5.5 je zároveň prvou iteráciou systému, ktorá obsahuje zmienky o takomto riešení.

Aktuálne sú nastavené ceny služieb nasledovne – Apple TV+ za 4,99€/mesačne, Apple Music za 5,99€/mesačne a Apple News+, ktorá je zatiaľ okrem USA dostupná iba v Kanade, Veľkej Británii a Austrálii, vychádza na 9,99$, resp. £9,99.

Ešte tento rok?

Balík, ktorý by v jednom predplatnom ponúkol trojicu služieb by mohol byť efektívnym magnetom na nových používateľov – a to najmä pre menej atraktívne platformy ako News+ a TV+, ktoré oproti hudobnej službe Apple zatiaľ v počte predplatiteľov zaostávajú.

Potom je tu však ešte otázka súhlasu nahrávacích spoločností, aby sa ich obsah stal súčasťou takéhoto celku. Apple už s labelmi rokoval a minimálne jeden z nich vyjadril znepokojenie. Nie je teda isté či sa Cupertinu podarí túto dohodu dotiahnuť do konca.

Bloomberg ešte koncom minulého roku informoval, že balíku s Apple službami by sme sa mohli dočkať ešte v roku 2020. Najbližším kontaktom Apple s balíkmi predplatného bola ponuka bezplatného prístupu k Apple TV+, ktorú dostali študenti s predplatenou Apple Music.

Čo by ste na možnosť spojeného predplatného pre viacero služieb za výhodnejšiu cenu povedali vy?

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.