Nový iPhone 12 prináša viacero vylepšení a predstavuje prvý model s 5G. Celkovo ponúka dvanásta generácia zariadenia štyri rôzne modely v troch uhlopriečkach. Základný iPhone a dvojicu Pro modelov tento rok rozšíril nový iPhone 12 mini, ktorý cieli na ľudí hľadajúcich kompaktné no pritom rovnako výkonné zariadenie.

Všetky modely disponujú 5G, poháňa ich šesťjadrový A14 Bionic s dvojnásobkom výkonu oproti konkurencii a vylepšení sa novinka dočkala aj na povrchu – či už ide o odolnejšie povrchové materiály alebo kvalitnejší displej Super Retina XDR.

Pro varianty disponujú už tradične prémiovými materiálmi či zadnou 12MP kamerou, ktorá ponúkne trojicu objektívovvylepšenie fotiek pri slabom osvetlení o takmer 90%. Vylepšený stabilizátor záberu ponúkne stablizáciu do 2 sekúnd. Za zmienku stojí aj možnosť nahrávať video v Dolby Vision HDR pri 700 miliónoch farieb, v 4K a 60 snímkoch za sekundu.

Aký iPhone 12 si vyberiete?

Napíšte nám svoj názor na nový iPhone 12 aj do komentára. Je podľa vás prelomovou generáciou? Čo hovoríte na návrat hranatého dizajnu?

komentáre
  1. Pred 10 rokmi vydávali novy iphone raz za dva roky. Predstavili jeden typ. Človek to kúpil a vedel že na 2 roky bude mat ten najlepší smartphone. Technologický pokrok núti výrobcov vydávať viac druhov každý rok. Sami nevieme čo by sme mali vybrať. Iphone 12 mini je naozaj pekný, kompaktný, pre tých ktorý nepotrebujú telku vo vrecku. Ale cenový rozdiel medzi 12 a 12 mini je len 100 dolárov, čo trošku odráža kúpu 12 mini. Ak by bol rozdiel väčší, určite by som kúpil mini.

    0
    0
  2. Okrem mini sú to všetko veľké lopaty, ktoré sa nezmestia do vrecka. Aj ten mini je väčší ako pôvodný SE, ale dá sa to ešte ako tak zniesť, mini by som si predstavoval niečo vo veľkosti iPhone 4. Takže vyberám si mini.

    0
    0
  3. Chýbajú mi kompaktné telefóny všeobecne. Nie každý potrebuje telefonovať s bonboniérou pri uchu. Za mňa jednoznačne 12 mini.

    0
    0

Comments are closed.



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.