Z nového iPhone 12 sa do konca roka môže predať až 80 miliónov kusov

Odhad analytikov sa opiera o priaznivejšiu cenovú stratégiu Apple v spojení s novými technológiami, ktoré zariadenie ponúkne.

iPhone 12 predstavený 13. októbra v rámci Hi, Speed eventu, je prvým smartfónom Apple, ktorý disponuje 5G. To však nie je jediný aspekt, v ktorom môže zaujať. Pod vylepšeným a odolnejším displejom sa ukrýva výkonný A14 Bionic, čip so šiestimi jadrami, ktorý je o 50% rýchlejší ako konkurencia. Spomínaná cenová atraktivita spočíva v lepšom nacenení Pro modelov ako v prípade iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max.

Nová generácia zariadenia pri profi modeloch ponúkne vyššiu kapacitu úložiska (256 GB) za výhodnejšiu cenu. iPhone 12 vo verzii 256 GB tak bude o 50 € lacnejší ako minuloročný model s rovnako veľkým úložiskom.

Podľa analýzy trhu by tak mohol nový smartfón dosiahnuť hodnotu 80 miliónov predaných zariadení ešte do konca roka. Odhadovaným minimom je 70 miliónov kusov.

Apple pri novej generácii zvolila novú, dvojfázovú stratégiu predaja – iPhone 12 a iPhone 12 Pro pôjdu na pulty ako prvé ešte tento mesiac, nasledovať budú modely iPhone 12 Pro Max a iPhone 12 mini v novembri. Podľa analytikov to však výrazne dopyt neovplyvní.

Dôkazom môže byť aj fakt, že na Taiwane sa predobjednávkové kapacity vypredali za trištvrte hodiny. Viac ako 60 percent tvorili objednávky iPhonu 12 a podľa odhadov tamojších telekomunikácií ide o trojnásobný nárast dopytu oproti iPhonu 11.

A čo vy?

zdroj: DigiTimes



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.