Aký bude iPad Pro pre rok 2020?

Ponuka Pro modelov by sa v novom roku mala dočkať osvieženia v podobe novej generácie.

V roku 2018 sme videli výrazný redizajn pôvodného iPadu Pro s takmer bezokrajovým displejom a Face ID. Minulý rok sa značka sústredila skôr na softvérové novinky a predstavila prvý OS špeciálne pre iPad. Rok 2020 by podľa dostupných informácií mal byť opäť rokom hardvérových zmien.

Celkový dizajn

Pred časom sme vám priniesli rendery od OnLeaks, ktoré prezentovali pravdepodobnú podobu nového iPadu Pro. V zmysle dizajnu bude model 2020 vychádzať zo svojho predchodcu. Vzhľad iPad Pro z roku 2018 stále pôsobí sviežo a nie je veľký dôvod na ňom niečo meniť.

Apple podľa niektorých analytikov v prípade novinky siahne po mini-LED technológii. Vďaka tomu bude nové zariadenie o niečo tenšie a ľahšie. Iní sa zase domnievajú, že nová technológia sa odpremiéruje skôr na iných produktoch – napríklad Apple Display. iPad a MacBook s mini-LED by mohli nasledovať o rok neskôr.

Fotoaparát

Naopak výraznou zmenou oproti predchodcovi má byť trojšošovkový fotoaparát na zadnej strane iPadu. Ten by priniesol nielen výkonnejši hardvér a kvalitnejšie zábery, ale napríklad aj funkcie pre rozšírenú realitu. Mohlo by ísť o rovnaký fotoaparát, akým je vybavený súčasný iPhone 11 Pro. Podľa renomovaného odborníka na Apple, Ming Chi Kuoa, by kalifornská značka mohla do iPadu Pro zakomponovať aj nový tzv. time-of-flight 3D senzor, ktorý by práve rozšírenú realitu a vnímanie hĺbky posunul na novú úroveň.

Výkon

Nový model by mal v sebe ukrývať čip A13. Hovorilo sa aj o novej generácii A14, jej produkcia má však začať neskôr v priebehu roka a objaví sa asi až v nových iPhonoch. A13, ktorý sa najskôr v novom iPade Pro objaví, by mal byť vylepšenou verziou pôvodného čipu, ktorý aktuálne nájdeme v jedenástkových iPhonoch.

Či sa dočkáme 5G iPadu Pro už tento rok alebo až ten budúci ostáva otázne. Reálnejší sa však javí rok 2021. Apple bude pravdepodbne chcieť 5G predstaviť najprv na iPhone.

Doplnky

Správy od dodávateľov komponentov naznačujú, že nová verzia Smart Keyboard pre iPad Pro by mohla doraziť už čoskoro. Aktuálny model s textilným povrchom nedisponuje podsvietením. Práve to by sa mohlo v prípade nového modelu zmeniť. Či spolu s novým Pro modelom Apple tabletu uvidíme aj redizajnovanú Apple Pencil  nie je známe. Určite by to však nebolo veľkým prekvapením.

Kedy?

Tu sa názory odborníkov rôznia. Najnovšie sa však hovorí o prvej polovici aktuálneho roku. Novinky sa tak možno dočkáme už v marci, kedy by Apple mohol predstaviť aj iPhone 9. iPad Pro však môže figurovať aj v prezentácii na WWDC, kde sú hardvérové novinky obľúbenou témou.

zdroj: 9to5Mac, OnLeaks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.