To naj z aplikácií a hier roku 2019 podľa Apple

Môžu zjednodušovať život, spájať nás s priateľmi, formovať kultúru a samozrejme, aj zabávať. Apple nedávno predstavila svojich favoritov na aplikácie a hry. Tu sú mená víťazov.

Aplikácie

iPhone aplikácia roka – Spectre Camera

Apka od Lux Optics ťaží z možností, ktoré súčasný hardvér ponúka a pomáha zachytávať svet okolo nás vo forme skutočne pôsobivých fotografií s dlhou expozíciou.

iPad aplikácia roka – Flow by Moleskine

Ako už samotný názov napovedá, ide o vec z dielne známeho tvorcu zápisníkov. Kreslenie a skicovanie pomocou nástrojov apky je veľmi verným odrazom skutočného zachytávania myšlienok na papier

Mac aplikácia roka – Affinity Publisher

Ocenený softvér od Serif Labs ponúka okrem dômyselného rozhrania aj rozumnú cenu (najmä vo svetle subscriptio-based konkurencie). Profesionálny dizajn publikácií rôzneho typu, rozsahu a formátu je tak dostupný prakticky pre každého.

Apple TV aplikácia roka – The Explorers

Aplikácia, ktorá má podporiť komunitu výskumníkov, vedcov ale aj umelcov, ktorý spolupracujú na jednej veci – zachytenie “inventáru” prírody cez foto a video.

Trendy v aplikáciách 2019 – Zjednodušené rozprávanie príbehov

V tomto roku sa objavilo množstvo noviniek orientovaných rovnakým smerom. Tým bolo zachytávanie spomienok, myšlienok a snov. Možno spomenúť apky ako Anchor, Canva: Stories & Video Maker, Unfold, Steller, Spark Camera, Over či Wattpad. Vďaka takýmto nástrojom mohli ľudia po celom svete jednoducho a intuitívne tvoriť podcasty a foto koláže, či písať príbehy.

Hry

iPhone hra roku – Sky: Children of the Light

iPad hra roku – Hyper Light Drifter

Mac hra roku – GRIS

Apple TV hra roku – Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Trendy v hrách 2019 – Blockbustery inak

Známe tituly sa tento rok objavili v celkom novej, osvieženej podobe. Hry ako Mario Kart Tour či Dr. Mario World, ktoré sú inšpirované univerzom nájznámejšieho arkádového inštalatéra, či variácie na Assassin’s Creed, Elder ScrollsCall of Duty sú dôkazom, že aj overené klasiky môžu priniesť niečo nové.

Apple Arcade hra roku – Sayonara Wild Hearts

Tento rok sme sa dočkali aj novej hernej platformy Apple Arcade. Aktuálne už ponuka titulov prekročila stovku a tak bolo z čoho vyberať. Víťazom spomedzi všetkých hier sa stala akciou nabitá Sayonara Wild Hearts, kde hráč závodí na motorkách a súčasne mečom triafa srdiečka v rýchlosti 200 míľ za hodinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.