Rencenzia: Hair Changer Photo Booth

Opäť tu máme niečo nové pre ženy. Možno sa už niektoré ženy s tou aplikáciou stretli. Jedná sa o aplikáciu určenú nielen na zábavu ale aj na vyskúšanie účesu, vylepšenie seba samej a rôzne úpravy fotiek. Taký jednoduchý „photoshop“. Obsluha aplikácie je veľmi jednoduchá. Po spustení mame k dispozícií tri možnosti a nastavenia. Najhlavnejšie sú dve. Tu si volíme či chceme nami upravovanú fotografiu najprv odfotiť priamo a následne upraviť alebo si fotografiu vybrať z nami zvolenej galérie.

Po zvolení fotografie sa nám zobrazí každú chvíľu nejaká reklama. Tie nie sú nezvyčajné a sú pomerne časte v rôznych aplikáciách. Ďalej sa nám zobrazia ďalšie možnosti. Po zvolení máme  v ponuke:

1.ikonu fotoaparátu – to nás vráti na úvodnú obrazovku, kde si môžeme vybrať novú fotografiu.

2.máme zobrazenú vrchnú časť postavy – tu máme po zvolení fotografie na výber: úpravu úst, mihalníc, farbu očí, typ vlasov, rôzne okuliare, mašličky a klobúčiky

Taktiež má aplikácia v rozhraní tieto možnosti:

  1. Ako keby „čarovný prútik“ (tu si vyberáme rôzne efekty fotografie). Upravujeme jas fotky, sýtosť, farbu, teplý alebo chladný mód, rozostrenie, opačný efekt fotky, otočenie fotky a orezanie fotky
  2. Nakoniec máme k dispozícií vyberať z posledných stiahnutých fotografií

Keď sme začali tvoriť zistili sme že to nie je až také jednoduché. Nápad a základné spracovanie aplikácie bolo dobré no pri úpravách sa objavili chyby. Nie každému sadnú ponúkané pery, oči či mihalnice. Po pridaní napríklad úpravy úst si môžeme zvoliť či chceme mat výraznejšie pery alebo nie. S fotografiou, ktorú sme mali k dispozícií sa nám darilo (Alebo skôr nedarilo?) upraviť šošovky do rovnakej podoby. Jedna z nich presne sedela v oku a druhá akosi nie. Vôbec nezapadala do oka. A to ani na deviaty pokus. Možno keby hrúbka našich prstov pripomínala skôr stylus, podarilo by sa nám anatomicky správne umiestniť šošovky do očí.

Keď už sme s úpravami spokojný a chceme ísť na klobúky, ťažko sa k tejto kategórii dostáva nakoľko sa nám lišta neustále vracia na začiatok (nám sa to podarilo až keď sme jedným prstom držali lištu a druhým sme posúvali ďalej aby sme videli aj ďalšie možnosti a mohli si klepnutím vybrať).

Po ešte väčšom posunutí sme našli ako keby ikonu „medaile“. Bohužiaľ, tá sa nám nepodarila rozkliknúť. Ďalšou nevýhodou je, ak máme už obrázok hotový a prejdeme na úpravy efektov fotografie, no chceme si napríklad ešte napraviť mihalnice či ústa, ktoré sa nám nezdajú, nemôžeme. Jednoducho to nejde, pretože nás aplikácia vráti na úplný začiatok kde si máme vybrať či odfotiť fotografiu, ktorú chceme upraviť. A na prekvapenie, celá naša doterajšia práca je stratená. Ďalšie čo sme si všimli po úprave je fakt, že sa nám mihalnica na jednom oku začala ako keby strácať aj keď sme ju niekoľkokrát pridávali.

Jednoducho sme ju dali naspať a pri prechode na ďalšie úpravy sa nám stratila, nevedno kam. Ani vlasy nesadnú každému. Aplikácia nám ponúka ozaj veľkú paletu úprav a možností. No keď sa nám páčia aj ďalšie, musíme si za ne priplatiť (každý „zamknutý“ efekt stojí 0,99$).

V závere môžeme konštatovať, že táto aplikácia je na odskúšanie farby vlasov alebo daného účesu či doplnkov vcelku dobrá. Aj ako „zabiják času“ sa osvedčil. No s prihliadnutím na jej chyby ju nemôžeme hodnotiť zrovna najlepšie. Apikáciu je možné stiahnuť pomocou tohto odkazu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť