Do rúk sa nám dostala inteligentná predlžovačka Energy Strip od spoločnosti Eve. Čo môže byť na predlžovačke inteligentné a prečo je to skvelý doplnok takmer všade? Odpovede na tieto otázky sa dozviete v našej recenzii.

Hneď na úvod musíme podotknúť, že toto zariadenie je kompatibilné s funkciou HomeKit, čo znamená, že sa ovláda aj fyzicky ale aj pomocou aplikácie Domácnosť, hlasovými príkazmi od Siri ale aj dedikovanou aplikáciou Eve (ktorá je mimochodom v angličtine).

Balenie

Zariadenie prichádza v ozaj “minimalistickom” balení. V krabici sa nachádza predlžovačka a, držte si klobúky, iba bezpečnostné varovania. Všetky ostatné informácie sú napísané na krabici. Vrátane technických informácií, obrázku podpory HomeKitu a QR kódu na stiahnutie aplikácie, ktorou si túto inteligentnú predlžovačku nastavíte. Samozrejmosťou sú technické parametre zariadenia.

Dizajn

Predlžovačka má akýsi “industriálny dizajn”. Žiadne plastové telo ani nič podobné (samozrejme až na niektoré súčasti). Hliníkové telo, v ktorom sú osadené výstupy sa tak takmer s určitosťou hodí do každej domácnosti. Pri prvom pohľade na tento produkt si každý s istotou povie: “Toto asi nie je štandardná predlžovačka.” Nie len kvôli tomu, že má na sebe viac tlačidiel ako štandardná predlžovačka, ale aj jej dizajn rozhodne zaujme. Nám osobne sa dizajn veľmi páči a máme z neho pocit, že sa jedná o inteligentnú predlžovačku z “budúcnosti”. Vieme si predstaviť izbu, ktorá by bola navrhnutá v podobnom dizajne ako tento produkt.

Vstupy majú 90-stupňový uhol (nie sú priečne pozdĺž nabíjačky), čo umožňuje pripojenie adaptérov a zásuviek, ktoré majú veľkú prípojku. Z vrchnej časti predlžovačky sme si všimli kúsok voľného priestoru, ktorý bol označený symbolom blesku. Rovná plocha a symbol blesku. Čo by človeka ako prvé napadlo? Že by bola táto predlžovačka až tak inteligentná? Najprv sme si teda mysleli, že táto časť slúži na bezdrôtové nabíjanie. Avšak po prečítaní manuálu sme zistili, že sme sa mýlili a na čo táto časť predlžovačky slúži, to sa dozvieme ďalej v článku. Na predlžovačke sa nachádza jedna LED dióda, tri vstupy a tri tlačidlá označené bodkami (od 1 do 3). Okamžite sme pochopili, že bodky na tlačidlách reprezentujú príslušnosť tlačidiel k jednotlivému výstupu. Z boku zariadenia sa nachádza jedna dierka, ktorej funkciu si opíšeme ďalej v článku.

Nastavovanie Eve Energy Strip

Tak ako sme spomínali vyššie, Eve Energy Strip je možné nastaviť jednoducho pomocou aplikácie Domácnosť a QR kódu na zariadení. My sme ale použili dedikovanú aplikáciu Eve. Proces bol vo svojej podstate ten istý. Pomocou Bluetooth sme vybrali dané zriadenie zo zoznamu dostupných zariadení a následne ho pripojili. Samotná aplikácia Eve v záujme integrácie zariadenia do aplikácie Domácnosť po nás vyžadovala oskenovanie QR kódu. Proces bol vo svojej podstate veľmi jednoduchý. Mierne sme sa zdržali pri pridávaní zaradenia do aplikácie Domácnosť. Niekoľkokrát sme dostali hlásenie, že pridanie sa nepodarilo a musíme celý proces opakovať.

Asi na tretí pokus sa nám podarilo zariadenie pridať. Následne sme dostali na výber, do ktorej miestnosti chceme zariadenie pridať. Nakoľko sme mali iba jednu izbu (Living Room), pridali sme zariadenie sem. Boli nám ponúknuté internetové manuály, ktoré sme nepotrebovali. Taktiež sme boli opýtaní, či si želáme zapnúť aj detskú poistku. Týmto krokom sme nastavovanie Eve Energy Strip ukončili. V aplikácií Eve sa nám zobrazila možnosť vypínať jednotlivé zásuvky podľa želania. V aplikácií Domácnosť máme k dispozícií tri tlačidlá, od 1 po 3, ktoré vypnú príslušnú zásuvku.

No a na konci sme sa zabávali s vypínaním jednotlivých zásuvok či už pomocou aplikácie Eve, Domácnosť alebo pomocou hlasových príkazov Siri (Energy Strip 1-2-3 vypne presne požadovanú zásuvku). Čo sa týka reakcie aplikácie Eve a Domácnosť, po kliknutí trvalo asi sekundu, kým zariadenie vykonalo požadovanú operáciu. Z nášho pohľadu veľmi rýchla odpoveď zariadenia na našu požiadavku. Jedinou nevýhodou je fakt, že pokiaľ je Wi-Fi (zariadenie sa pripája k sieti) ďaleko od zariadenia, nastávajú problémy v komunikácií. Zariadenie neodpovedá alebo je nedostupné. Odporúčame ho preto umiestniť v dobrom dosahu Wi-Fi siete.

Samotná inteligentná predlžovačka

Čo by sme mohli ale aj nemuseli vytýkať (predsa len sa jedná o subjektívny názor), je fakt, že táto predlžovačka disponuje iba troma výstupmi. Možno by sme privítali 4 alebo 5. Veď každý z nás má v izbe mnoho elektrických zariadení, ktoré si nárokujú svoje miesto v elektrickej sieti. My sme si predstavili, že do tejto inteligentnej zásuvky (nakoľko sa dá ovládať vzdialene a pripájame produkty, ktoré chceme cez predlžovačku tiež vzdialene ovládať) pripojíme mobilnú klimatizáciu, nabíjačku na notebook a napríklad televíziu či hernú konzolu a máme všetky výstupy obsadené. Niekomu tieto tri vstupy stačia, inému by nestačili. Opäť podotýkame, že sa jedná o subjektívny názor.

Taktiež by sme v budúcej verzii tejto nabíjačky mierne využili priestor nad vstupmi a osadili do nich USB porty. Tie nám v inteligentnej predlžovačke rozhodne chýbajú. Po preštudovaní manuálu a krabice (áno, skutočne sme čítali informácie na krabici a manuál), nás veľmi potešila funkcia prepäťovej ochrany tohto zariadenia (okamžite sme si pripojili nabíjačku od MacBooku). Prepäťová ochrana je pravdupovediac v každom elektrickom zariadení výborná ochrana.

Z boku zariadenia, ako sme už spomenuli vyššie, sa nachádza dierka, v ktorej je uložená poistka prepäťovej ochrany. Pokiaľ teda dôjde k prepätiu, táto poistka vyskočí, aby ochránila pripojené zariadenia. Jednoducho ju vieme následne zatlačiť späť dovnútra. Funkcia prepäťovej ochrany inteligentnej nabíjačky je indikovaná svietiacou LED diódou na zariadení.

Technické parametre

Rozmery: 2,54 cm x 6.6 x 27,43 cm
Dĺžka kábla: 1,9 metra
Najväčší príkon: 340v / 10.000 A
Pripojenie: 2,4 GHz (802.11 b/g/n)
Podoruje: Apple HomeKit
Počet a druh vstupov: 3, všetky tri vydlice typ E

Záver

V závere recenzie môžeme tvrdiť, že sa jedná o výborný, dizajnovo prívetivý, inteligentný prírastok do domácnosti, ktorým je možné ovládať ďalšie spotrebiče. Veľkým pozitívom zariadenia je podpora HomeKitu, prepäťová ochrana ale aj fyzické vypínanie a zapínanie zásuviek.

Ako negatívum hodnotíme (subjektívne) malý počet zásuviek, absenciu USB portov a krátku dĺžku kábla (1,9 metra). Bohužiaľ aj cena tohto zariadenia nie je určite z tých nízkych. Za tento produkt siahneme hlbšie do peňaženky. Eve Energy Strip sa na internete pohybuje okolo 99 €.

Preto si myslíme, aj keď Eve Energy Strip disponuje niekoľkými skvelými funkciami, za túto cenu by sme si ich vedeli predstaviť viac. Ak by sme ale rozmýšľali nad inteligentnou predlžovačkou s viacerými funkciami a pekným dizajnom, Eve Energy Strip by bol určite v zozname.

Eve Energy Strip si môžete kúpiť napríklad u našich partnerov SWPiStores.

komentáre
  1. uplna zbytocnost a este za 100e. kupim predlzovacku na 5 zasuviek a s vypinacom za 5 eur a funguje hned. nepotrebujem ani appku, ani QR kody a ani sa trapit s nicim.

    vsetky tieto devices su len hracky pre ITakov, co maju peniaze a chcu ich nejako minut.

    kazdy chce byt smart a neviem co vsetko, neviem si predstavit ze mam celu domacnost ako tlk na mobile, kazdy zasuvku a zariadenie a nic nebudme robit len sa s tymto hrat.

    vysledok? minute peniaze, minutych kopec casu a energie nastavovanim, v konecnom dosledku nic neziskam .. naco mi je vediet spotrebu a ine veci ked to mam na hodinach pri dome? kupim zasuvku za 100e aby som vypol kavovar ktory zere v standby rezime 5w?

    ako kludne sa hrajte v recenziach, kazdy ma ine zaluby .. ale realne vyuzitie tychto blbovin je nula.

    0
    0
  2. To: xx
    to nie je pre IT, ale pre gadgetakov. Ovela uzitocnejsia je GSM ovladana zastrcka, a viem na dialku restartnut modem, wifi router.

    0
    0

Comments are closed.



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.