Nový Pixelmator Pro zväčší obrázky bez straty kvality

Práve tento častý problém má riešiť update obľúbeného image editoru  pre Mac. Všetko vďaka novému algoritmu a strojovému učeniu.

Funkcia ML Super Resolution prináša nový model zmeny veľkosti, vďaka ktorému môžete zväčšovať obrázky bez straty ostrosti či kvality, ktorú by ste v takom prípade čakali.

Oproti bežným algoritmom, ktoré vychádzajú z jednoduchých matematických kombinácií najbližších pixelov, robí Pixelmator Pro svoju “mágiu” pomocou strojového učenia. Program sa snaží pochopiť, čo je obsahom konkrétneho obrázku a reagovať tak na mieru vypočítanými úpravami a doplnením detailov pri zmene veľkosti.

Funkcia je dostupná v rámci menu Image Size či pri používaní nástroja Transform. Ruka v ruke s pokročilou technológiou idú aj pokročilé nároky na výkon zariadenia. Hlavnú prácu robí GPU – eGPU pripojené k MacBook Pro môže priniesť výrazný rozdiel v rýchlosti operácií.

Pixelmator Pro nájdete v App Store.

komentárov
  1. Preco ste tu dali len porovnanie so zvacsovanim pomocou najjednoduchsieho algoritmu “Nearest neigbor”, ktore je asi najmenej kvalitne?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.