Návod: Ako aktivovať eSIM na iPhone XR a XS

Apple minulý rok prišiel s novinkou – podporou viacerých SIM kariet. Funkcia je už nejaký čas dostupná aj v našich končinách, ako však na jej aktiváciu?

Podpora Dual SIM je pri riešení od Applu založená na akomsi hybridnom koncepte – kombinácii fyzickej SIM a virtuálnej eSIM. V praxi to znamená že, k akejkoľvek klasickej SIM karte si môžete pridať dodatočnú SIMku od podporovaných operátorov. Fungovať sa však dá aj čisto na eSIM.

U nás je jediným poskytovateľom takejto služby Orange, a aj keď eSIM pre iPhone ešte neponúka oficiálnou cestou, funguje bez problémov. eSIMku od Orangeu sme otestovali na iPhone XR.

Postup aktivácie

V prvom rade budete potrebovať jeden z trojice najnovších iPhonov: iPhone XR, iPhone XS alebo iPhone XS Max. Následne si u operátora zakúpite eSIM profil, ku ktorému dostanete aktivačný QR kód, či už v papierovej alebo digitálnej podobe. 

V telefóne choďte do Nastavenia > Mobilné > Pridať mobilný program a oskenujte svoj QR kód. Po chvíľke by vám mala vyskočiť hláška s názvom operátora, klepnite na modré tlačidlo na spodku obrazovky.

Orange v čase písania článku ešte nemá oficiálnu certifikáciu od Applu, to však neznamená, že služba nebude fungovať. Nastrašiť vás môže okno s nepríjemným nadpisom Neschválený mobilný program, spokojne ho však môžete ignorovať. V prípade potreby môžete taktiež odsúhlasiť aktualizáciu nastavení operátora.

Ak je eSIM jedinou SIM kartou v telefóne, správať sa bude rovnako ako tá klasická. Ak máte popri nej vloženú aj fyzickú SIM, môžete sa rozhodnúť, ktorá z nich bude primárna a akú budú mať prioritu. Na odstránenie eSIM z telefónu stlačte červené tlačidlo v nastaveniach.

Na jedno zariadenie môžete pridať a aktivovať viacero eSIM, vždy však môžete používať len jednu (simultánne s fyzickou SIM). Po prvotnej aktivácií eSIM prestáva byť poskytnutý QR kód platný a nemožno ho znovu aktivovať na ďalšom zariadení. 

Ako sa pracuje s dvoma SIM kartami na jednom iPhone v praxi, sa pozrieme do detailu v nasledujúcom článku. Ak máte ohľadom eSIM funkcionality akékoľvek otázky, dajte nám vedieť mailom alebo napíšte komentár pod článok a zodpovieme ich nabudúce.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.