Ming-Chi Kuo: Apple pripravuje 31.6-palcový Retina 6K Display

Ak je pravda, čo tvrdí Ming-Chi Kuo – a vo väčšine prípadov to tak je – Apple bude tento rok zväčšovať. Nielen, že pripravuje nový 16-palcový MacBook Pro, ale ešte by mal pripravovať aj obrovský 31,6-palcový Retina 6K Display.

Tento displej určený pre profesionálov by sa tak stal rekordmanom vo svete monitorov Applu. Najväčším displejom v súčasnosti, ktorý Apple predáva, je 27-palcový 5K displej dostupný v iMacu a iMacu Pro. Čoskoro by ho ale mohol nahradiť 31.6-palcový displej s 6K3K rozlíšením (6144×3160). Môžeme očakávať, že monitor bude využívať na pripojenie Thunderbolt 3 štandard.

Ming-Chi Kuo: Apple chystá 16″ MacBook Pro, dočkáme se jej ještě letos

O príprave takéhoto doplnku však hovoril Apple už skôr. V roku 2017 si výnimočne zvolal novinárov, aby ich informoval o svojich plánoch pre profesionálov. Stalo sa tak v čase, kedy sa mnohí profesionáli cítili byť urazení a zradení – mnohé zariadenia, ktoré Apple v tom čase vydal, sa nedali nazvať zariadeniami pre profesionálov a boli zamerané skôr pre spotrebiteľov a na konzum obsahu.

Čo sa týka Macu Pro, momentálne sme v procese, ktorý nazývame “kompletným premyslením Macu Pro”. Pracujeme na ňom. Máme tím, ktorý ťažko pracuje na ňom a chceme ho navrhnúť tak, aby sme ho mohli udržovať pravidelnými vylepšeniami a sme odhodlaní vytvoriť náš najhigh-endovejší, najvýkonnejší desktop navrhnutý pre našich najnáročnejších profesionálnych zákazníkov.

Súčasťou prác na novom Macu Pro – ktorý je v podstate modulárnym systémom – je práca na profesionálnom displeji. Žiaden z týchto produktov ale neuvidíte tento rok; sme v procese jeho vývoja. Myslíme si, že je naozaj dôležité vytvoriť niečo veľkolepé pre našich profesionálnych zákazníkov, ktorí požadujú modulárny Mac Pro, ale to trvá dlhšie, než tento rok.

– Phil Schiller, 2017

komentáre
  1. Od doby co Mac OS umi vyuzivat externi graficky box pres thunderbolt by podle mne bylo logicke, kdyby Apple nabidnul displej prave s vestavenou dedikovanou grafikou. Necekam, ze se to stane, ale po takovem reseni bych sahnul. Jako samostatny displej se obavam, ze si vzdy najdu na trhu lepsi a jako bonus i levnejsi reseni.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?