iOS13.2 Beta 2 – čo nové prináša?

Nová betaverzia vyšla včera pre developerov aj public testing. Obsahuje viacero zaujímavých zmien aj noviniek. Na čo sa môžeme tešiť v novom iOS?

Prvá beta 13.2 systému priniesla veci ako Deep Fusion (nový image processing, ktorý využíva machine learning na vylepšovanie záberov zachytené pomocou fotoaparátu),  čítanie správ cez Siri či možnosti pre Homepod handoff. Druhá verzia 13.2 bety ide ešte ďalej.

Viac možností pre súkromie

Nové sú napríklad možnosti súkromia pri Siri, kde si môžete nastaviť, či chcete s Apple zdieľať nahrávky hlasu pri používaní hlasového asistenta. Apple ich nahrávky zbiera za účelom skvalitnenia Siri funkcionality. Dáta nie sú priradené k vášmu Apple ID a sú ukladané iba na obmedzený čas. Túto možnosť môžete deakivovať vypnutím Improve Siri & Dictation. Nechýba ani možnosť vymazať nahrávky celkom Delete Siri & Dictation History.

Upratovanie plochy

Funkcia Rearrange apps, ktorú vyvoláte cez 3D alebo Haptic Touch dostala nový názov – Edit Home Screen. Pribudla aj jedna nová možnosť v súvislosti s upratovaním displeja. Po novom môžete  vymazávať appky priamo z domovskej obrazovky. Stačí na ne ťuknúť cez Haptich či 3D Touch.

Vylepšené nahrávanie videí

Zmena rozlíšenia či FPS je možná priamo v aplikácii Fotoaparát. Stačí ťuknúť na ikonky, ktoré nájdete vľavo hore.

Animácia pre Airpods

Ako sme písali v minulosti, predchádzajúca beta obsahovala ikonku, ktorá prezrádzala niečo z toho, ako by mohli vyzerať nové Airpod slúchadlá. Dvojková beta 13.2 prináša animáciu, ktorá bude používateľom ukazovať ako si nastaviť potlačenie ruchov na ich Airpods.

Novinky obrazovej komunikácie

Táto novinka poteší všetkých, ktorí radi využívajú symboly a obrázky vo svojej komunikácii. Nový iOS prináša podporu pre Unicode 12 emoji a v rámci balíka nových emotikonov aj také veci ako waffle, vydru, leňochoda, šnorchel či bionické končatiny. Po novom si navyše môžete pri emoji, ktoré znázorňujú viacero ľudí vybrať odtieň pokožky pre každého zvlášť.

komentár
  1. Som rád aj za pridávanie nových funkcií hlavne teda zmysluplných funkcií ale čo mi nesmierne vadí je to neustále vyzdvihovanie nových emoji, akoby to bol nosný prvok celého OS. Pre mňa osobne je to tá najzbytočnejšia funkcionalita, pri ktorej by mali v systéme povoliť jej vypnutie resp. vymazanie. Nepotrebujem a nevyužívam to, pričom len úplne nezmyselne zahlcuje systém.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.