iOS 13: krásny koncept ukazuje, ako by mohla vyzerať podpora Magic Mouse na iPade

iOS 13 je pomaly za rohom a jeho odhalenia sa dočkáme za približne tri mesiace. Nový koncept demonštruje, čo všetko by mohol priniesť.

Dizajnér Léo Vallet sa podelil o skutočne podarenú predstavu, ktorá nielen dobre vyzerá, ale dokonca pôsobí prakticky (a neboli by sme až tak prekvapení, keby iOS jedného dňa rovnaké funkcie ponúkol).

Vallet ponúka niekoľko drobných vylepšení pre iPhone, no veľké funkcie smeruje skôr na iPad (ktorý by mal byť okrem iného hlavným terčom noviniek v iOS 13). Mierne redizajnoval Ovládacie centrum, ktoré po novom zlúčil s obrazovkou multitaskingu, pridal tmavý režim a upravil otravný ukazovateľ hlasitosti (konečne!). 

Spomína aj exotickejšiu funkcionalitu, ako napríklad automatickú detekciu krádeže – iPhone by sám zistil podozrivé správanie a zablokoval sa v tzv. stratenom režime. Geniálny nápad, ale ako takúto funkciu pretaviť do praxe?

Najväčšiu pozornosť však Léo uprel na iPad. Predstavuje si hosťovský účet, napríklad pre ostatných členov rodiny, ktorý by sa aktivoval pomocou Face ID a rozšírenú podporu pre externé displeje (ktorá už je pre iOS 13 oficiálne potvrdená). 

A v neposlednom rade pripájanie príslušenstva ako Magic Mouse a Magic Keyboard, pri ktorých sa zjavne inšpiroval u intuitívneho pripájania AirPodov. Nové príslušenstvo by mohlo disponovať W3 bezdrôtovým čipom a automaticky by sa spárovalo po priblížení k iPadu.

Aj keď podporu pre myši asi na iPade len tak skoro neuvidíme, kombinácia Magic Mouse, klávesnice, externého 4K displeja a aplikácií ako Xcode a Final Cut Pro by z iPadu spravili produktívny nástroj, po akom túži nejeden profi používateľ. Vieme, že výkonu na to má iPad na rozdávanie, otázkou vždy bola skôr softvérová podpora.

Čo si myslíte vy? Páči sa vám, kam tento koncept smeruje? Mal by iPad radšej ostať tam, kde je, alebo sa snažiť priblížiť macOS?

komentár
  1. Myslím, že by konečne mohli spraviť to, aby sa iPhone nedal vypnúť pri zamknutej ploche. Potom by služba find my phone mala lepšie opodstatnenie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.