Apple plánuje zmenu v testovaní softvéru po iOS 13

Nie celkom vydarený štart nového iOS, ktorý sprevádzalo množstvo bugov, je dôvodom prečo sa značka rozhodla zmeniť spôsob, akým bude v budúcnosti pripravovať updaty svojich systémov.

Podľa Bloombergu Apple vývojári pri aktuálnej verzii systému často pridávali do vytváraného iOS nové funkcie predtým, než boli dôkladne otestované. Dochádzalo tak k situáciám, kedy sa interne testovalo naraz veľké množstvo rôznych variantov systému a s rôznou mierou stabilnosti. Také veľké, že bolo jednoduché aj pre autora softvéru (=Apple) stratiť prehľad.

S novým iOS 14 bude proces trochu iný. Všetky funkcionality, ktoré sú vo fáze vývoja budú pôvodne deaktivované a bude ich možné povoliť cez špeciálne menu. To má pomôcť sprehľadniť proces testovania a vývoja. Bude tak možné aj jednoduchšie vypnúť funkcie, ktoré ešte nie sú pripravené na štart v iOS. Prístup sa má aplikovať aj na ostatné systémy – iPadOS, watchOS, macOS či tvOS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.