Aplikácie na chudnutie ako pomocník pri tréningoch

Faktom je, že pracovný trh sa v poslednom období značne zmenil a v súčasnosti v práci viac sedíme ako sa hýbeme. Sedavá práca s novými technológiami síce môže viesť k zdravotným problémom, akými sú obezita či zlé držanie tela, no na druhej strane, smartfóny, tablety alebo počítače sa dajú využiť aj v prospech zdravotného stavu. Výborným príkladom sú aplikácie na chudnutie.

Aplikácie na chudnutie

Aplikácie na chudnutie sú tým pravým pomocníkom nielen pri tréningoch, ale aj pri snahe schudnúť, zdravo sa stravovať či dozvedieť sa niečo nové o aktívnom životnom štýle. O tom, že môžu predstavovať užitočný spôsob, ako začať s chudnutím, svedčí aj jeden z výskumov, ktorého cieľom bolo preskúmať nové spôsoby chudnutia. Jeho výsledkom bolo zistenie, že použitie aplikácií na chudnutie so zadanými cieľmi dokáže naozaj viesť k významnému poklesu hmotnosti. Keďže podobných aplikácií je v ponuke skutočne veľa, vytvorili sme zoznam tých, ktoré sa vďaka svojim funkciám tešia popularite u širokej verejnosti.

Kalorické Tabuľky

Kalorické Tabuľky môžeme pokojne nazvať aj vaším osobným pomocníkom s výživou. Ide o aplikáciu zo slovenského, resp. českého prostredia, ktorej hlavnou devízou je počítanie energetického príjmu, aby ste vedeli, koľko kalórií denne prijať. S jej pomocou si viete ľahko ukladať zjedené potraviny a vytvárať vlastné jedálničky.

MyFitnessPal

MyFitnessPal je aktuálne jednou z celosvetovo najobľúbenejších aplikácií na chudnutie. Môže sa pýšiť obrovskou, vyše 11-miliónovou, databázou potravín. Táto aplikácia vám dáva možnosť vyberať si z nich a pridávať ich do svojho jedálnička. Okrem toho si dokážete vytvárať aj vlastné jedlá a snímať čiarové kódy niektorých balených potravín. MyFitnessPal ponúka tiež spôsob, ako komunikovať s inými používateľmi o receptoch a iných zaujímavostiach. Keďže ide o aplikáciu, ktorá je určená na počítanie kalórií, môže byť výborným asistentom pri bielkovinovej, keto, nízkosacharidovej či inej diéte, kedy potrebujete mať prehľad o príjme jednotlivých makroživín.

FitCal

Aplikácia FitCal bola vytvorená s asistenciou profesionálneho osobného a fitness trénera. Jej používanie je veľmi jednoduché a v porovnaní s inými aplikáciami na chudnutie má skutočne zaujímavé funkcie. Vypočítava vám totižto bazálny metabolizmus, index telesnej hmotnosti, ideálnu a priemernú hmotnosť, maximálnu srdcovú frekvenciu či požiadavky na vodu.

Freeletics

Aplikácia Freeletics je navrhnutá hlavne pre tých, ktorí uprednostňujú cvičenie s vlastnou váhou pred návštevou posilňovne. Svojim používateľom poskytuje stovky variácií tréningov, cvikov na chudnutie a formovanie tela. Tento digitálny tréner sa špecializuje na intenzívne cvičenia.

Jefit

S Jefit bude vaše cvičenie oveľa jednoduchšie. Táto aplikácia vám totižto pomôže vytvoriť program na mieru a inšpiruje vás vyše 1300 cvikmi. Jej výhodou je časovač, ktorým môžete zaznamenávať dĺžku tréningových sérií a odpočinku. Podobne ako Freeletics, aj Jefit je vhodná na cvičenie s vlastnou váhou.

Body Tracker

Body Tracker je aplikácia určená na výpočet percenta telesného tuku. Vzhľadom na to, že poskytuje podrobný diagram a video s návodom, jej ovládanie je nesmierne jednoduché. Nemusíte mať žiadne obavy ani pochybnosti, Body Tracker vám presne ukáže, ako máte postupovať. Na spomínaný výpočet percenta telesného tuku ponúka viacero metód.

Progress Body Tracker & Health

Vďaka aplikácii Progress Body Tracker & Health môžete krok za krokom sledovať, ako sa úspešne mení vaše telo. S jej pomocou si dokážete vypočítať index telesnej hmotnosti a ustriehnuť svoju váhu, telesný tuk alebo čokoľvek, čo je pre vás dôležité. Funkcia fotografovania a priebežného zadávania údajov umožňuje sledovať progres vášho tela počas tréningového programu či chudnutia.

Endomondo

Endomondo je aplikáciou, ktorá vás nielen motivuje, ale pomôže urobiť váš tréning aj zábavným. Je vhodná najmä pre tých, ktorí si chcú radšej zvoliť chudnutie behom alebo bicyklovaním. Pri jej používaní si môžete sami navoliť, akú aktivitu budete vykonávať. V závislosti od vybraného športu, vášho fyzického stavu a iných faktorov (čas, rýchlosť, vzdialenosť) následne Endomondo vypočíta, koľko kalórií ste približne spálili.

Sleep Cycle

Popri dodržiavaní vášho tréningového plánu a zdravej stravy by ste nemali zabúdať ani na ďalšiu podstatnú činnosť, ktorou je spánok. Ten je nesmierne dôležitý pre správnu regeneráciu svalov, a neodporúča sa ho preto zanedbávať. Aplikácia Sleep Cycle sleduje a analyzuje váš spánok tak, že pomocou vstavaného mikrofónu na telefóne zachytáva vaše pohyby počas spánku pomocou analýzy zvuku a vibrácií. Na základe zanalyzovaných údajov zisťuje, či sa nachádzate v ľahkom alebo hlbokom spánku alebo v snovom stave a určuje optimálny čas na prebudenie vo vami nastavenom 30-minútovom intervale. Okrem toho všetkého vám ukáže aj percento kvality vášho spánku, spánkový graf a odsledované chrápanie.

Čím sa riadiť pri výbere aplikácie na chudnutie

Aplikácie na chudnutie, ktorým sme sa venovali v tomto článku, nie sú ani zďaleka jediné podobného typu. Ak by ste teraz začali aktívne prehľadávať, našli by ste ich omnoho viac. Vybrali sme však také, ktoré považujeme za kvalitné a spoľahlivé. To, ktorú z nich si zvolíte za svojho pomocníka pri tréningu či pri chudnutí, je už na vás. Avšak, na záver vám dáme ešte nejaké tie rady.

Na začiatok by ste si mali určiť, čo od aplikácie na chudnutie očakávate. Ako ste sa dočítali vyššie, rátanie kalórií nemusí byť všetko, čo tieto zázraky nových technológií dokážu. Ďalej záleží len na vás, či dáte prednosť bezplatnej verzii alebo si priplatíte za nejaké tie služby navyše. Nami spomenutými aplikáciami na chudnutie však krok vedľa určite nespravíte.

Súťažte s MacBlogom o slúchadlá Beats EP

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.