12″ MacBook je minulosťou. Apple ukončil jeho predaj.

Už v čase, kedy Apple predstavil nový MacBook Air s Retina displejom, bolo jasné, že 12″ MacBook je najslabším článkom.

12″ MacBook totiž zo všetkých troch dostupných modelov ponúkal najslabší hardvér, mal značne obmedzenú konektivitu, menší displej a bol drahší, než MacBook Air – cenou totiž dorovnával výrazne praktickejší MacBook Pro. S dnešným hardvérovým refreshom však Apple definitívne ukončil predaj 12″ MacBooku. Samotné zariadenie bolo updatované naposledy pred dvomi rokmi, v júni/červnu 2017.

Zariadenie v základnej konfigurácii ponúkalo dvojjadrový Intel Core m3 procesor s frekvenciou 1.2GHz, grafický čip Intel HD 615, 8GB LPDDR3 RAM a 256GB úložisko. Počas svojej krátkej existencie však predstavoval zariadenie, ktoré položilo základy pre budúcnosť: väčší trackpad, novú klávesnicu, multifunkčné USB-C (žiaľ, len jeden port), inovatívny druh batérie a redesign. Hoci je nový dizajn pekný, odstránil svietiace logo jablka.

komentár
  1. Skoda, mal som uz vela macbookov, cez Pro az po Air ale tento 12 palcovy mi vyhovoval azda najviac. Maly, prakticky, dlha vydrz, pekny dizajn, mala vaha. Skoda.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?