Prvý pohľad na nové Apple Books v iOS 12

S príchodom iOS 12 Apple redizajnuje aj svoju aplikáciu a obchod s ebookmi. Po novom už len Books prinášajú silný dôraz na editoriálny obsah.

Apple sa zbavil písmená i v ďalšom z popredných produktov. Čerstvo rebrandované Books vyjdú na jeseň v novom kabátiku a podobať sa budú na Apple Music, či nedávno prerobený App Store. Prvú ukážku novej aplikácie sme mohli vidieť už na WWDC, teraz sa však spoločnosť podelila o nové informácie a screenshoty v tlačovej správe.

Nová apka bude rozdelená do štyroch tabov na spodu obrazovky (plus vyhľadávanie): Reading Now, Library, Store a Audiobooks. Najvýraznejšou zmenou je práve sekcia Reading Now, v ktorej nájdete prominentne zobrazenú práve rozčítanú knihu a taktiež nedávno otvorené tituly.

apple books reading now ios 12

Popritom tu nájdete aj akýsi wishlist (Want to Read) či nové knihy odporúčané algoritmami na základe nedávno prečítaných. V Store nájdete tradičné sekcie s rebríčkami, výbermi redakcie, či kolekciami. Nechýba tu ani kategória s odporúčaniami For You, podľa Applu však bude dostupná zatiaľ len na vybraných trhoch.

V Library sa toho príliš veľa nemení. Knihy budú však zobrazené s veľkými a výraznými obálkami a nájdete tu aj virtuálnu poličku s už prečítanými knihami, vrátane presného dátumu dokončenia. Vlastný tab si zaslúžili aj Audioknihy, ktoré budú ponúkať podobné funkcie a odporúčania editorov.

apple books ios 12

Podľa Applu je nová aplikácia doteraz najväčším redizajnom služby. Aj keď iOS 12 už koluje po zariadeniach (ne)vývojárov, na Books si budeme musieť počkať až do septembra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.