Kuo zverejnil špecifikácie tohtoročného iPhonu, podpora pre Pencil nebude

iPhone X Plus concept
Takto by mohol vyzerať budúcoročný “iPhone X Plus”. Zdroj: iDropNews

Vďaka spoľahlivému analytikovi vieme detailné špecifikácie a komponenty v trojici nových iPhonov. Jeden z nich môže s vydaním meškať.

Vlajkové lode budú dva OLED iPhony a dopĺňať ich bude cenovo dostupnejší LCD model veľkosťou niekde medzi – 6,1 palca. Nedostane prémiové funkcie ako duálny fotoaparát, oceľovú konštrukciu a bude mať aj horšiu batériu, menej RAM a nižšie rozlíšenie. Všetky tri však pobežia na najnovšom čipe A12.

O LCD iPhone by sa tak dalo hovoriť ako o takom nástupcovi iPhonu 8, avšak s novým dizajnom bez Home buttonu a s Face ID autentifikáciou. Konkrétne čísla a výbavu jednotlivých modelov si môžete porovnať v tabuľke nižšie.

iPhone 2018 Kuo
Zdroj: MacRumors

Zaujímavá bude aj cena. LCD iPhone zaujme miesto súčasnej osmičky, no lacnejšie budú podľa Kua aj dva najvyššie modely. Nástupca iPhonu X s 5,8“ uhlopriečkou by mal dokonca zlacnieť o 200 dolárov a lacnejší ako X bude dokonca aj jeho väčší brat – ten začne na cenovke 900 dolárov.

Kuo verí, že na Apple pomerne agresívna cenová stratégia pomôže v ďalšom raste predajov. Lacnejši LCD model by mal byť pochopiteľne najžiadanejší a reprezentovať takmer 70 % predajov novej generácie a z celkovej ponuky všetkých iPhonov dokonca až 50 %. Podľa DigiTimes bude dopyt po nových iPhonoch najväčší od čias veľkého boomu s príchodom iPhonu 6.

V neposlednom rade Kuo popiera podporu pre Apple Pencil, o ktorej sa opäť hovorilo pred dvoma týždňami.  Taktiež dodáva, že OLED modely vyjdú krátko po predstavení v druhej polovici septembra, no LCD model bude možno meškať kvôli výrobným ťažkostiam. Žeby taktika, ako nedočkavých zákazníkov nasmerovať na drahšie telefóny?

komentárov
  1. Soze:ja tiež nie som veľmi za, mať dve sim karty v iPhone no na druhej strane to nie je zla myšlienka pre ľudí čo majú dva telefóny. Jeden svoj a druhy služobný. Sami dobre vieme, že dnešné smarthphony dosahujú niekedy až gigant e rozmery. Páčilo by sa Vám kebyže vám dajú služobný telefón napr. Huawei T3 8 palcový? No mne ani náhodou ????

    0
    0
  2. lubos
    mozno pri tych firemnych ok, ale ajtak myslim ze firemne su vacsinou zablkovane na instalacie a spekulacie zamestnanca plus povinne softy co to cele ztazuje cele

    0
    0
  3. Pubertalne? Nie kazdy ma sluzobne cislo totozne so sukromnym.
    Poznam ludi, ktory kazdu zmenu zamestnania menia cislo, lebo chcu mat 1 phone, i Phone…
    Diky…
    Ja koli tomu cakam na poriadny watchphone…

    0
    0
  4. hej, v kazdom zamestnani Ti daju sluzobnu SIM, ja som po dlhej dobe teraz vystriedal uz 3x zamestnanie, 3x ine cislo, takze pre mna by bolo dual mat fajn, jedna sim sukromna, jedna sluzobna a jeden telefon, nie dva nosit so sebou.. a presmerovanie napr. sms nepresmeruje, takze to riesenie nie je a tiez ak vola niekto na sukromnu a vy mu zavolate naspat z firemnej, co ani nepozna, asi sa bude cudovat, cize jeden iphone by mohol byt dual.. to by bolo super..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.