iPhone XS Max sa predáva veľmi dobre, aj s masívnymi prirážkami za úložisko

Nové iPhony sa od piatka predávajú v prvej vlne krajín a podľa analytikov v predajnosti vedie väčší Max model. Aj napriek vysokej cene.

Ming-Chi Kuo sa s MacRumors podelil o predpokladané čísla z launchového víkendu a iPhone XS Max má podľa nich výrazný náskok. Menší XS čo sa týka záujmu predbehol dokonca troj až štvornásobne, pod čo sa môžu podpísať ako malé rozdiely oproti minuloročnému modelu, tak aj predstavenie „plusovej“ verzie, na ktorú mnoho ľudí čakalo.

Napriek tomu čísla prekvapia. Najpopulárnejšia kapacita je podľa nich stredná 256 GB varianta. Zatiaľ čo 512 GB verzia je silne nedostatkovým tovarom, nakoľko Samsung je jediným dodávateľom a nestíha ich vyrábať.

Lepšie než sa očakávalo sa predáva aj štvrtá generácia Apple Watch, vďaka čomu by mali byť ich skladové zásoby až do novembra pomerne obmedzené. A esom v rukáve je v neposlednom rade aj iPhone XR, ktorý príde budúci mesiac a predávať by sa mal vzhľadom na cenu ešte lepšie ako dvojica highendových iPhonov.

iPhone XR Header

K analýzam sa pridáva aj Mark Gurman z Bloombergu, ktorý sa pod lupou pozrel na marže za jednotlivé pamäťové kapacity. Podľa Waynea Lama z IHS Markit stojí Apple výroba jedného GB na pamäťovom čipe približne 28 centov, zatiaľ čo zákazníkom účtuje už 78 centov.

Applácke marže za vyššie kapacity boli vždy prestrelené, no oproti minuloročným modelom sa ešte navýšili. Za 512 GB model si spoločnosť oproti základnému modelu pýta 350 dolárov navyše, v čistom zisku tak môže ísť až o 241 dolárov viac. Rozdiel medzi najvyššou a strednou (256 GB) verziou narástli z minuloročných 107 dolárov na 134 dolárov.

komentáre
  1. Mozno su super telefony od iphone xs. Xs max ale cena odradza vela ludi a keby mame zaujem aj na pausal tak v telekome je prva platdba na predajni 699eur a mesacne 84eur na dva roky! Podla vas je to super cena ? No zamna a za vecsinu ludi urcite nie!!! Je to chore pritiahnute za vlasy ! Tolko penazi len zato ze vo vrecku mam naheyznute jablko a aby ludia pozerali namna ze mam najnovsi iphone mi zato nestoji !!! Ja sa nepotrebujem ukazovat ajtak ludi to maju na haku co drzis v ruke !

    0
    0
  2. Toto je sprava urcite zarucena :)
    ta cena je premrstena, mysli si to vela ludi, aj z radov nas “oviec” :))
    myslim ze to ma byt na styl: “Kupte, lebo kuppuju a nebude!” :)
    kaslat na nich

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.