Google Assistant na iOS teraz spustíte aj pomocou Siri 

Google Assistant teraz pohodlne spustíte už aj na iOS, stačí o to požiadať Siri. Google pridáva integráciu do apky Siri Shortcuts.

Hlasový asistent od Googlu na iOS nie je až tak praktický. Nespustíte ho hlasovým povelom ani zo zamknutej obrazovky, treba priamo spustiť apku alebo využiť widget v bočnej lište. Google však teraz šikovne využil možnosti automatizácie, ktoré prišli s iOS 12.

„Hey Siri. OK Google.“

Najnovšia verzia Google Assistant pre iOS totiž umožňuje spúšťať aplikáciu pomocou hlasového povelu pre Siri. V apke Skratky Siri si jednoducho nahráte akúkoľvek frázu, ktorá následne spustí asistenta, napríklad „OK Google“.

A ak máte telefón odomknutý, stačí aktivovať Siri a vysloviť daný povel. Automatizácia však nekončí len pri spustení asistenta, nahrať si môžete špecifické úkony a každému z nich priradiť vlastnú frázu – napríklad v prípade ovládania smart domácich spotrebičov.

Ak neradi používate Siri a radšej preferujete alternatívu od Googlu, ľahšie to na iOS už zrejme nebude. Google Assistent si môžete stiahnuť zadarmo na App Store, avšak len na zahraničnej verzii – v slovenskom Store sa apka zatiaľ nenachádza.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.