Galéria: Pozrite si najnovší Apple Store v centre Kjóta

V sobotu Apple otvoril svoju prvú predajňu v Kjóte. Inšpirovaná je tradičnou japonskou architektúrou.

Nová predajňa sa nachádza na Šidžó Dori, historickej nákupnej štvrti v centre Kjóta, ktorej vznik siaha až do 17. storočia. Ako u obchodného reťazca spoločnosti býva zvykom, inšpiráciu berie z histórie svojho okolia a v tomto prípade je obkolesená starými šintoistickými svätyňami a budhistickými chrámami. 

Už pri vstupe do budovy si môžete všimnúť, že vrchné poschodia vyzerajú ako z osvetleného papiera a pripomínajú japonské lampáše. Interiér predajne sa nesie v duchu ostatných Apple Storov novej generácie, no obsahuje taktiež ďalšie orientálne prvky, napríklad fasádu po vzore tradičných japonských domov.

Predajňa obsahuje niekoľkoposchodové átrium, v ktorom sa budú v rámci iniciatívy Today at Apple konať pravidelné workshopy a prednášky o tvorbe hudby, grafiky, fotografií a ďalších tvorivých činnostiach.

Apple má s Japonskom, konkrétne čo sa týka ich predajného reťazca, pomerne špeciálny vzťah. Tokio bolo totiž po Spojených štátoch svojho času prvou medzinárodnou Apple predajňou na svete. Svoje brány otvorila v roku 2003.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.