Dá sa Face ID okabátiť 3D modelom? Android áno

Ako je na tom po bezpečnostnej stránke Face ID oproti riešeniam konkurencie? Pozrite si test s vytlačenou 3D hlavou.

Magazín Forbes otestoval päť rôznych vlajkových lodí s rozpoznávaním tváre: iPhone X, Samsung Galaxy S9, Note 8, LG G7 ThinQ a OnePlus 6. Redaktor na to využil špeciálnu 3D tlačiareň a v birminghamskej firme si nechal za tri stovky vyrobiť repliku svojej vlastnej hlavy.

Ako jednotlivé telefóny obstáli? Bez problémov sa zaobišiel len iPhone. Najhoršie bol na tom telefón od OnePlus a za nim dva vlajkové Samsungy. LG je na tom lepšie, aj tak sa však podarilo do telefónu s falošnou hlavou dostať. Článok spomína aj rozpoznávanie tváre pomocou Windows Hello, ktorý sa oklamať nenechal. Nevieme však na akom zariadení.

V teste taktiež nebolo spomenuté rozpoznávanie očnej dúhovky, ktoré ponúka Samsung a malo by byť o niečo bezpečnejšie. Nešpecifikuje ani, či mal iPhone aktivované pokročilé Face ID, ktoré si vyžaduje otvorené oči (továrensky je funkcia zapnutá). Pozrite si celý proces na videu nižšie.

komentáre
  1. Windows Hello by sa nemalo dať týmto spôsobom oklamať, pretože pri identifikácii sníma vo viditeľnom a infračervenom spektre + ich vzájomnou kombináciou si vytvorí 3D obraz scény. A hlava z 3D tlačiarne v IR spektre vyzerá úplne inak ako živý originál. Niektoré laptopy s Windows Hello sa dali v minulosti oklamať fotkou zosnímanou v IR spektre, čo neskôr fixli v update.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.