Apple spúšta iniciatívu Everyone Can Create, prinesie kreativitu do školských lavíc

Apple sa počas dnešného chicagského eventu bezhlavo vrhol do školstva. Predstavil nielen nový softvér, ale aj iniciatívu pre zvýšenie kreativity študentov.

Popri novom dostupnom iPade s podporou Apple Pencil tomu majú pomôcť aj aplikácie pre učiteľov a študentov, spolu s veľkou ponukou 3rd-party riešení na App Store.

Apple predstavil nový softvér pre školstvo – Classroom a Schoolwork

Program Everyone Can Create stavia priamo na predošlej iniciatíve Everyone Can Code, ktorá zaviedla do viacerých vysokých škôl po celom svete študijné programy na výučbu programovania vo Swifte. Ide o sadu voľne dostupných programov a materiálov, ktoré učiteľom pomôžu do akéhokoľvek predmetu integrovať kreatívne činnosti ako tvorbu hudby, filmov, fotografiu či kreslenie.

To všetko s využitím iPadu a aplikácií na App Store. Učitelia môžu svojim žiakom zadať kreatívne úlohy z matematiky, dejepisu, či Angličtiny, v ktorých využijú kameru iPadu, či Pencil v kresliacom programe. Interaktívne sa tak môžu učiť o fraktáloch, symetrii, či pomocou AR pitvať virtuálnu žabu.

Everyone Can Create

V priebehu tejto jari Apple program rozšíri aj do svojich kamenných predajní. Vo vyše 500 predajniach v 20 krajinách sa pridajú k seminárom Today at Apple aj workshopy a prednášky pre učiteľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.