Apple podpísal zmluvu s Volkswagenom na dodávky T6

Apple podpísal zmluvu s automobilkou Volkswagen, ktorá spoločnosti dodá svoje dodávky na autonómne presúvanie zamestnancov po rôznych kampusoch a kanceláriách v San Francisco Bay Area. 

Spoločnosť Apple pracuje od minulého leta na vývoji kyvadlového programu s názvom “PAIL” alebo Palo Alto na Infinite Loop. V čase, keď sa objavili prvé správy o práci Apple na tomto programe, spoločnosť mala v úmysle na jazdu nainštalovať svoj vlastný softvér v komerčnom vozidle (ktoré dostalo od automobilky). Aktuálna správa nám odhalila, že si Apple pre tento program vybral automobilku Volkswagen.

Podľa podmienok tejto zmluvy budú dodávky T6 Transporter od spoločnosti Volkswagen pre zamestnancov premenené na autonómne vozidlá. Povráva sa, že spoločnosť Apple zaostáva za plánom a “spotrebováva takmer všetku pozornosť automobilového tímu Apple”, čo naznačuje pretrvávajúce problémy súvisiace s projektom automobilu, ktorý bol už tak posunutý.

Apple mal s autonómnymi vozdilami väčšie plány a v priebehu niekoľkých posledných rokov sa pokúšal podpísať zmluvu so spoločnosťami ako BMW a Mercedes-Benz, čo by viedlo k vývoju celoelektrického autonómneho vozidla. Podľa aktuálnej správy nedošlo k žiadnej dohode ani zmluve, pretože spoločnosť Apple požiadala potenciálne partnerské spoločnosti o “odovzdanie kontroly” dát a dizajnu, čo nebol pripravený žiadny výrobca automobilov urobiť.

Keď grandiózne plány autonómneho vozidla stroskotali, Apple zameral svoju pozornosť nie na vozidlá, ale na autonómny softvér, ktorý je pod vedením Boba Mansfielda.

Spoločnosť teraz pracuje na svojom kyvadlovom programe pre zamestnancov a testuje niekoľko SUV modelov Lexus vybavených autonómnym hardvérom a softvérom v uliciach Cupertino a okolitých oblastiach. Okrem plánu kyvadlovej dopravy Apple zatiaľ nemá jasnú predstavu o tom, čo bude robiť so svojim autonómnym projektom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.