Apple oznámil iPhone 8 a iPhone 8 Plus v (Product)RED™ edícii

Presne ako sa hovorilo, Apple dnes predstavil druhú generáciu telefónov zo série (Product)RED™. Po stopách iPhonu 7 sa krvavo červeného prevedenia dočkali aj iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

Krikľavý odtieň nebol vybraný náhodou. Apple totiž vyrába produkty (RED)™ v rámci dlhoročnej spolupráce s rovnomennou nadáciou, ktorá bojuje proti AIDS, malárii a tuberkulóze v afrických krajinách. Spočiatku v nej boli zahrnuté prehrávače iPod, neskôr pribudlo aj príslušenstvo pre iPhone alebo iPad, ako aj červený remienok pre Apple Watch.

Vzhľadom ku končiacej sa existencii hudobných prehrávačov iPod tak Apple začal minulý rok predávať telefóny, ktoré sa vyznačujú červenou zadnou časťou. Pozoruhodné je, že tentoraz bude mať iPhone čierny predok, zrejme v reakcii na ohlasy viacerých užívateľov, ktorí sa vyjadrili, že farebná kombinácia červenej a čiernej by bola pre nich atraktívnejšia.

 

Spoločnosť oznámila, že špeciálne modely iPhone 8 a iPhone 8 Plus v prevedení (Product)RED™ budú dostupné už 13. apríla/dubna za cenu začínajúcu na 699 dolároch, respektíve 799€ alebo 20 990,- Kč. Jedná sa teda o ceny totožné so štandardnými edíciami telefónov. Rozdiel je však v tom, že časť peňazí minutých za telefóny poputujú do nadácie (RED).

Predobjednávky majú byť zahájené už zajtra, 10. apríla/dubna o 14:30 stredoeurópskeho času. Telefón bude k dispozícii v 64GB, 256GB kapacitách, ako aj vo dvoch veľkostiach.

iphone 8 product red

UložiťUložiť

UložiťUložiť

komentáre
  1. Ziadna zbytocnost. Presne na toto som cakal a kupujem. Skleneny iphone s ciernym predkom a cerveny RED. Nie vsetci potrebuju machrovat s novymi modelmy

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.