11-palcový iPad Pro s Face ID možno už na WWDC, iPhony až neskôr

iPad Pro Face ID Benjamin Geskin

Správa z taiwanského serveru Economic Daily News potvrdzuje nové iPady Pro a ich predstavenie na júnovej WWDC. Nové iPhony by sme mali čakať najskôr v septembri.

Konkrétne by malo ísť o dvojicu iPadov, oba s technológiou Face ID. Väčší 12,9“ model ostane podľa všetkého (aspoň čo sa týka uhlopriečky) nezmenený, zatiaľ čo regulérny iPad Pro dostane o niečo väčší 11” displej. Očakávať môžeme podobný scenár ako v prípade iPhonu X, ktorý vďaka odobratiu Home buttonu natiahol uhlopriečku až na okraj, bez prílišnej zmeny samotných rozmerov.

Ako by mohol vyzerať iPad Pro s výrezom na Face ID. Zdroj: Carlos Guerra

OLED displeje v tomto prípade nečakáme, kvôli komplikovanej výrobe Apple zatiaľ na tabletoch ostáva s LCD. Okrem zmenenej uhlopriečky je potvrdený aj nový čip. iPady bude poháňať procesor zo súčasných iPhonoch, ale na steroidoch – A11X. Ako bude však tablet vyzerať po dizajnovej stránke nevieme. Kľúčovou otázkou je prítomnosť výrezu ako na iPhone. Rozhodne sa ho Apple schovať do rámikov, alebo ponúkne displej až po okraje?

Studenú sprchu EDN prináša aj pre fanúšikov kompaktného iPhonu SE. Podľa serveru totiž žiadne nové iPhony v prvej polovici roku očakávať nemáme. Chýrovaná druhá generácia s lepšími vnútornosťami tak bude asi musieť počkať do septembra, čo nepriamo potvrdzujú aj správy od analytika Ming-Chi Kua.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.