Že sa do iPhonu 7 nezmestí audio jack? YouTuber vás presvedčí o opaku

Keď Phil Schiller minulý rok predstavoval iPhone 7, odstránenie audio jacku odôvodnil ako potrebný krok na zabezpečenie vodeodolnosti a ďalších nových funkcií. Išlo však skutočne o nevyhnutnosť?

Bývalý softvérový inžinier Scotty Allen tento týždeň zverejnil video, ktoré dokumentuje jeho osobný projekt – vrátiť do iPhonu 3,5 mm audio jack. Potreboval na to len náhradné diely z iných iPhonov, vlastný dizajn obvodovej dosky a štyri mesiace strávené v Číne.

Apple odstránenie jacku obraňoval tým, že by bez neho nebolo možné implementovať väčší kamerový modul, odolnosť voči vode a funkcie ako Taptic Engine. Ako však Allen objavil, v ľavej dolnej časti telefónu bolo až prekvapivo veľa miesta. A tak sa dal do zdĺhavého projektu. Vycestoval do Šen-čenu a mesiace zháňal vhodné diely a pokročilé rozoberacie nástroje. Projekt okrem voľného času vyžadoval aj tisícky dolárov, výsledok však podľa Allena stojí za to.

Je tak trochu ako Frankensteinove monštrum. Vďaka ručne vyrobeným prepínačom a obvodom sa Allenovi napokon podarilo do iPhonu vtesnať originálny 3,5 mm adaptér, ktorý Apple pribaľuje ku každému zariadeniu. Telefón je plne funkčný, aj keď ani s jackom si ho bohužiaľ nebudete môcť nabiť počas počúvania hudby. To by podľa Allena vyžadovalo ešte mnohonásobne náročnejší proces.

Celé 30-minútové video, v ktorom Allen popisuje postup inštalácie jacku a nástrahy, ktoré ho pritom čakali, si môžete pozrieť vyššie. Na jeho kanáli nájdete aj ďalšie zaujímavé video z apríla tohto roku, v ktorom si vyskladal vlastný iPhone 6s výhradne z náhradných dielov, ktoré našiel v Číne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.