Zásoby 12,9″ iPadu Pro sa míňajú, nový model už čoskoro?

Nové iPady by mohli prísť už čoskoro. V najbližších týždňoch možno Apple predstaví až trojicu nových tabletov.

To, že sa blížime k oznámeniu nových modelov môže nasvedčovať aj klesajúca dostupnosť súčasnej generácie priamou u Applu, či predajcov tretích strán. Konkrétne ide o 12,9″ iPad Pro, ktorého dostupnosť sa v oficiálnom Apple Store v US, UK, Francúzsku, Nemecku a ostatných trhoch posunula z 1–2 týždňov na 2–3 týždne. Pri kamenných predajniach pritom bude na vyzdvihnutie až začiatkom marca.

Tablet nie je dostupný ani u ostatných amerických predajcoch ako Best Buy, či AT&T. O niečo novší 9,7″ iPad Pro je však aj naďalej na sklade v dostatočných množstvách. Náhle zmeny v dostupnosti produktov u Applu veľmi často znamenajú blížiace sa oznámenie ich nástupcov, v tomto prípade však teoreticky môže ísť aj o problémy s výrobným reťazcom.

Tim Cook v poslednom stretnutí s investormi spomenul, že spoločnosť podcenila dopyt po iPadoch a taktiež mala problémy s jedným z dodávateľov. Cook vraví, že nedostatok kusov bude podľa všetkého pretrvávať aj tento štvrťrok. Analytici zas upozorňujú aj na ďalšie problémy s výrobným reťazcom, ktoré Apple v poslednej dobe zažíva – menovite napríklad Apple Watch Series 2 a dlho odkladané AirPody.

Čo sa týka nových iPadov, Apple by mal predstaviť hneď trio modelov. Vlajkovou loďou bude nový 10,5-palcový iPad Pro s tenkými rámikmi okolo displeja. Doplnia ho klasické modely s 12,9“ a 9,7” displejmi a všetky tri iPady údajne dostanú nový A10X procesor. 9,7“ varianta by mala pritom predstavovať lacnejší ”budget” model a v ponuke by mohla nahradiť kompaktný iPad Mini. Ich predstavenie server DigiTimes očakáva už tento marec, prípadne v druhej polovici roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.