Windows 10 prináša funkciu Near Share, inšpirovanú službou AirDrop

Aj keď AirDrop nemusí fungovať na všetkých zariadeniach správne, na Macu funguje mimoriadne spoľahlivo. A možno to je dôvod, prečo sa funkciou inšpiroval Microsoft.

Účastníci Windows Insider Programu totiž nedávno obdržali novú verziu systému, označenú ako Build 17035. Tá okrem iného prináša novinku v podobe funkcie Near Share. Funkcia umožňuje rýchlo posielať súbory cez Bluetooth. Na posielaní súborov cez Bluetooth však nie je nič nové. Významným prínosom je hlavne tá applácka jednoduchosť, ktorou sa dajú súbory posielať. Funkcia je totiž prístupná cez centrum upozornení, ako aj cez tlačidlo Zdieľať. Užívatelia tiež pri žiadosti o odoslanie súboru dostanú upozornenie a možnosť povoliť alebo zamietnuť prenos.

Funkciu AirDrop uviedol Apple už v roku 2011 ako súčasť systému macOS Lion. O dva roky neskôr sa funkcia dostala aj na iOS 7, kde umožnila posielať súbory medzi Macom, iPhonom, iPadom a iPodom touch. Moja osobná skúsenosť však bola zmiešaná. Zatiaľ čo na iPhone 5c mi funkcia fungovala bez problémov, môj iPad mini 1. generácie nedokázal nájsť žiadne zariadenia a keď ich už našiel, nepodarilo sa mu prijímať ani odosielať súbory.

Windows 10 Near Share AirDrop

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.