VIDEO: Pozrite sa, ako mal fungovať pôvodný iPhone s ClickWheel!

iPhone ClickWheel

Že chcel Apple pôvodne vytvoriť iPhone s ClickWheelom, je dnes známy fakt, ale ako by ten systém vyzeral v praxi?

To nám teraz ukazuje známy leaker Sonny Dickson. nie je jasné, či nám ukazuje svojpomocne vyvinutý koncept alebo mu ho posunul niekto z Applu, kto ho prerobil do touchscreen podoby, no môžeme vidieť niekoľko zaujímavostí. Operačný systém niesol kódové označenie Apple Acorn a vychádzal z vtedajšieho iPodu. Rozhranie bolo totožné s iPod Classic a na ovládanie sa používal ClickWheel. Takéto rozhranie však bolo nepraktické z jedného dôvodu. Telefón vedel posielať aj SMS a písať texty pomocou kolečka bolo zbytočne zdĺhavé. Pravda, po niekoľkých dňoch to už mohlo byť rýchlejšie než písať tlačítkami ako na Nokii, ale stále…

Podľa veľkosti prostredia to tiež vyzerá, že rozhranie bolo stavané pre displej podobnej veľkosti, akú mal napríklad dobový iPod nano. Dokonca sa objavuje možnosť, že miesto mechanického Clickwheel tlačidla sa mal používať virtuálny ClickWheel a celá spodná časť iPhonu mala slúžiť ako touchpad. Takto dokonca vyzeral jeden z prototypov iPhone.

iPhone Virtual Clickwheel Prototype

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.