USA plánuje zakázať akékoľvek počítače či tablety v kabíne lietadiel a to pre všetky EÚ lety

Americký úrad pre národnú bezpečnosť bude možno plánovať rozšírenie svojho laptopového zákazu, čím zakazuje nosiť a používať laptopy na palubách lietadla pre všetky lety z Európy do Spojených Štátov. 

Túto informáciu priniesol The Daily Beast po konzultácií s európskym hovorcom pre bezpečnosť. Pasažieri letiaci z Európy do Spojených štátov budú musieť svoje laptopy uložiť do skontrolovaných batožín. Tento zákaz by sa mal uplatniť zatiaľ v najväčších európskych krajinách. Úrad pre národnú bezpečnosť zatiaľ nevydal žiadne oficiálne prehlásenie, ani neinformoval či vôbec bude tento zákaz schválený. Sekretár John Kelly plánuje celú vec ešte utajene prediskutovať.

“Zatiaľ nepadlo žiadne finálne rozhodnutie, či bude rozšírený zákaz laptopov a väčšej techniky v kabínach lietadiel. Avšak nad týmto zákazom sa stále rozmýšľa. DHS pokračuje v práca na zabezpečenie životov pasažierov a uchovanie bezpečnosti v lietadle.”

Zákaz laptopov a tabletov v kabíne bol prvý krát predstavený v marci, na základe zistenia, že teroristi prišli na spôsob ako premeniť laptopy na bomby. V tom čase platil zákaz iba pre pasažierov letiacich z Jordánu, Kataru, Kuvajtu, Maroka, Spojených Arabských Emirátov, Saudskej Arábie a Turecka do Spojených Štátov. Dodnes tento zákaz pre vymenované krajiny platí. Aj keď The Daily Beast informoval o zákaze pre všetky európske krajiny, Reuters informovali o zákaze pre “niektoré európske krajiny”.

Tento ban môže postihnúť mnoho európskych leteckých spoločností, ktoré ponúkajú lety do Spojených Štátov. Letecké spoločnosti oznámili, že budú usilovne pracovať na tom, aby sa prispôsobili tomuto hroziacemu zákazu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.