Top 5 hier na Mac pre rok 2017

Chcete sa trocha odreagovať a zahrať si počítačovú hru, no máte Mac na ktorom je výber hier relatívne malý. Preto vám prinášame TOP 5 hier na Mac, ktoré očakávame v roku 2017. Medzi tieto hry radíme žánre: RTS (Real Time Strategy, Turn Based Strategy, First Person Shooter, Third Person Shooter, Race)

  1. Cossacks 3

Klasika z roku 2001, ktorá prešla remakom. Neprišla s veľkou slávou, ako by sa od takého titulu čakalo, ale potichu, akoby sa bála vzbudiť pozornosť. Vašou úlohou je plniť misie, ktoré sa končia víťazstvom. Musíte dobíjať nepriateľské základne, rozvíjať svoje sídla, prípadne vás hra zasadí rovno do priameho boja. Cossacks 3 je určite voľbou pre hráča, ktorý chce otestovať svoje taktické schopnosti a znalosti a viesť svoju armádu k víťazstvu. Jedna z hier, ktorá si zaslúži nosiť titul RTS.

  1. Total War: Warhammer

Od žánru RTS sa až tak nevzdialime. V hre Total War: Warhammer sa dostaneme späť ku klasickej stratégie s ťahmi. Ktorý vášnivý stratég by nepoznal Total War? Začínate ako národ na veľkej taktickej mape, kde si staviate svoje impérium, respektíve mestá vášho impéria, bojujete s nepriateľmi v samostatných real time bitkách, nadväzujete diplomatické vzťahy, či už dohodou alebo sobášom, no a na konci pošlete špióna niekoho mocného zavraždiť alebo niečo sabotovať aby bol útok ľahší. Total War je ideálna voľba pre hráča, ktorý chce viesť svoj národ ku prosperite, expanzii a dobrým diplomatickým rozhodnutiam. Avšak Total War Warhammer nás prenesie do sveta Warhammer. Tu sa dočkáme nie epických historických bitiek, ale epických magických bitiek. Žiadny mušketier, žiadne delá. Griffiny sú tá správna voľba! Naučte sa, ako ovládať mýtickú armádu a pokoriť si mocné rasy.

  1. Deus Ex : Mankind Divided

Deus Ex. Meno, ktoré vyvolá nostalgiu u každého staršieho hráča. Zápletku nebudeme z logických dôvodov písať. RPSG, teda Role Playing Stealth Game. Nachádzame sa v roku 2029. Ste modifikovaný človek. Disponujete technológiou a mechanickým súčasťami tela. Hra kombinuje pohľad z prvej ale aj tretej osoby a zároveň ponúka aj strom schopností, ktorý môžete hraním hry rozvíjať. Nadšencov tohto “cyber-punk” príbehu poteší aj vetvenie rozhovorov. Vašou úlohou je situáciu vyriešiť potichu, tak že nepozorovane prekĺznete alebo zvolíte cestu násilia a boja aby sa k svojmu cieľu dostali. Taktika, obratnosť, načasovanie a arzenál smrtiacich a aj nesmrtiacich zbraní sú vašimi prirodzenosťami. Budete prekvapený, koľkými spôsobmi sa dá daná situácia vyriešiť. Nie len potichu alebo násilím. Ale aj hackovaním alebo sociálnymi akciami. Stealth štýl je o vašom načasovaní, znalosti prostredia, pozície nepriateľov a ich činnostiach. Combat štýl je o vašich bojových schopnostiach a o arzenáli, ktorý ukrývate v sebe a pod “kabátom”. Pokiaľ chcete zažiť ozaj strhujúci príbeh, radi strieľate alebo sa snažíte presne načasovať svoje akcie, je Deus Ex správna voľba. Čerešničkou na torte je, že počas hry sa dostanete aj do mesta Prahy.

  1. DiRT: Rally

Realita alebo iba hra? Dirt: Rally zužuje hranice medzi hrou a realitou. Vďaka svojim detailom, prepracovaním, fyzike a systému hry sa z tohto titulu stáva aktuálnym kráľom Rally pretekárskych hier. Autá sú prepracované do najmenších detailov, výhľad na vychádzajúce slnko v 200 kilometrovej rýchlosti a 5 metrovom skoku je dychberúci. O tom je Dirt: Rally. Dovolíme si ho nazvať realistickým simulátorom Rally pretekov. Zabudnite na štýľ Need For Speed. Držanie plynu v kritických otáčkach, mierne šmyknutie sa (kde následne už preberá kontrolu nad driftom asistent). Ošuchnete sa o nejaký ten plot a bez akýchkoľvek problémov pokračujete ďalej. Na to rovno zabudnite. Dirt: Rally vám ukáže čo to znamená skrotiť 500 koní v rýchlosti cez 230 kilometrov. Prípadne ako dostať auto do kontrolovaného šmyku bez toho aby ste sa na svet pozerali z inej perspektívy, teda na streche.  Pokiaľ chcete otestovať, aké je to byť rally pretekárom, nemusíte si kupovať rally auto a vybavovať trať. Stačí siahnuť po Dirt: Rally a predstavu už mať určite budete.

  1. HITMAN

Niekoľko sérií a dokonca aj dva filmy. Hitman je titul, ktorý vzal za srdce nie jedného hráča minimálne pri jednej časti zo série. Ste geneticky upravený nájomný vrah Agent 47 a vaša úloha je jednoduchá. Eliminovať cieľ. Či už hrubou silou alebo pekne ako profesionál, potichu. Samozrejme vieme ako sa to končí v prípade, že stealth akcia dajako nevyjde. Známy zabijak s vyholenou hlavou a čiarovým kódom na zadnej časi hlavy, vždy pripravený tasiť svoje Silverballer s tlmičom. Plánujte, skúmajte, odhaľujte ako svoj cieľ zneškodniť násilím, alebo aby to vyzeralo ako nehoda. Spôsobov je veľa. Ukážte akým profesionálnym nájomným vrahom viete byť vy. Nostalgická hra s novodobým dizajnom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.