TOP 5 hier na Mac počas sviatkov

Vianoce aj Nový rok sú už za nami, avšak ešte ostáva zopár dní do konca prázdnin.

Možno ste dostali pod stromček MacBook, iMac, Mac Mini a rozmýšľate ako si skrátiť chvíľu a trocha sa zabaviť. Preto vám predstavíme TOP 5 hier na Mac, ktoré by ste si mohli zahrať na vašom Macu. To tohto budú zaradené platené hry ale aj hry zadarmo. Ku každej bude pridaný menší popis, aby ste zistili, ktorá je pre vás tá pravá.

 

#5 – Batman: Arkham City

Pokračovanie úspešnej hry Batman: Arkham Asylum od Rockstar Games, v ktorom sa opäť ocitneme v roli Batmana, ktorého asi netreba predstavovať. Príbeh rozpráva boj medzi Batmanom a jeho úhlavným nepriateľom Jokerom. Avšak do hry sa pridávajú ďalší nepriatelia, ktorých cieľom je skaza mesta Arkham, Mr. Freeze a Two-Face. Jednou z najväčších noviniek je rozloha mesta Arkham, ktoré je oproti prvej hre 5 krát väčšie. Kvôli veľkosti tohto mesta uvidíme Batmana pohybovať sa pomocou celého arzenálu svojich vynálezov. Taktiež bol vylepšený aj bojový systém, ktorý vďaka kombám umožní uvoľniť celý Batmanom bojový potenciál. Vďaka tomu nebude Batmanovi robiť problém zničiť 20 nepriateľov naraz.

 

 

#4 Kerbal Space Program

Snívali ste niekedy o riadení letu do vesmíru? Odmyslite si vtipných astronautov v podobe mimoňov, mierne kreslené prostredie a môžete sa hodiny zabávať pri ovládaní vesmírnych korábov na ich cestách vesmírom. Vesmírnu loď si postavíte z rôznych dostupných dielov, prípadne si zoberiete jednu z prednastavených, postavíte sa na štartovaciu rampu a ovládate celý dej od štartu až po vstup do vesmíru. Je na vás, či sa rozhodnete dostať sa na obežnú dráhu zeme, preskúmať inú planétu alebo pristáť na mesiaci. Avšak treba si dávať pozor, aby ste nestratili kontrolu a vaša loď neodletela hlboko do vesmíru, bez možnosti návratu. Hra taktiež ponúka aj karierový mód, v ktorom si môžete vyskúšať, aké je to viesť celú firmu, zaoberajúcu sa letmi do vesmíru. Vytvárate lode, skúmate nové technológie, vyberáte si misie, ciele a sponzorov.

#3 Team Fortress 2

Výherca zlatej medaile. Hra Team Fortress 2 je skvelá online strielačka, ktorá má vtipný, kreslený štýl. Hra ponúka hneď niekoľko postáv, z ktorých si vyberiete tú, ktorá sa vám bude najviac páčiť a bude vám najlepšie sedieť. Musíme upozorniť, že hra je veľmi návyková a môže sa stať, že budete musieť pomáháť svojmu tímu pri každej prestrelke.

#2 Warframe

Hra, ktorá je jedna z najhranejších na Steame. Presnejšie obsadila 3. miesto. Je zadarmo a nesie označenie MMORPG. Z tretieho pohľadu ovládate svoju postavu, ktorú si neustále upravujete a vylepšujete a vďaka tomu môžete s pomocou ďalších hráčov prekonávať náročnejšie leveli. Čo je cieľom? To sa líši podľa misie. Je to buď porazenie bossa, odrážanie vĺn nepriateľov alebo chránenie určitého bodu. Taktiež si v mini hre môžete zahrať aj futbal. Dobrý bojový systém, veľa misií, kooperácia (PvE a nie PvP), úpravy postavy, grafika. To sú plusy tejto hry. Avšak nemôžeme zabúdať, že hra je Free to Play (zdarma) a ak chcete byť o niečo lepší, musíte si zaplatiť za lepšie vybavenie. Čo je taktiež smutné je, že hra nemá ani nijaký príbeh, maximálne tak úvod pri začiatku hry. Väčšinou nemajú MMO hry príbeh. No predstavte si World Of Warcraft bez svojej typickej zápletky.

#1 Bioshock: Infinite

Bioshock je titul, ktorý pozná takmer každý hráč. Či už na PC alebo Macu. Prvý Bioshock zožal veľký úspech u hráčov a preto sa jeho tvorcovia rozhodli vytvoriť pokračovanie. Tentokrát sa miesto 10,000 metrov pod vodou dostaneme skôr 10,000 metrov nad zem. Opäť do úplne atypického sveta a autonómneho mesta, kde je všetko, no, tak trochu inak. Čo sa týka príbehu, pokiaľ nepoznáte príbeh prvej hry, potrvá vám o niečo dlhšie pochopiť príbeh Infinite. Avšak hra vás bez akýchkoľvek problémov vtiahne do príbehu a s postupom v hre (musíme podotknúť desiatok hodín skvelej zábavy) sa bude príbeh čoraz viac zaplietať. Jednou z najväčších plusov tejto hry je teda príbeh. Veľmi pútavý, zaujímavý a dobre prepracovaný. Z príbehu vám prezradíme iba to, že sa voláte Booker DeWitt, ste žoldák a hľadáte osobu menom Elizabeth. V priebehu hry sa Elizabeth stane veľmi podstatným článkom vášho príbehu a skvele vám pomôže pri prestrelkách. Táto hra si zaslúžila prvé miesto vďaka svojej atmosfére, príbehu, bojovému systému a bojovým možnostiam, ktoré hra ponúka. I keď je platená, stojí za tých pár desiatok eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.